Pe ce se cheltuiesc banii ramasi la Consiliul Judetean Timis in urma ratarii proiectelor europene

TIMISOARA. Creditul contractat de Consiliul Judetean Timis in 2014 poate fi folosit pana la finalul acestui an, decizia fiind luata de consilierii judeteni in sedinta de plen de luni. Initial deciziei consilierilor, linia de credit putea fi folosita pana in primavara acestui an. Mai mult decat atat, banii, care ar fi trebuit sa fie folositi pentru cofinantarea unor proiecte europene, dar care au fost ratate, au fost redistribuiti.

Liderul Consilierilor liberali, Marian Vasile a fost cel care s-a impotrivit ca acest credit sa fie prelungit pana la finalul anului.

Grupul PNL nu poate fi de acord cu prelungirea acestui credit, mai ales ca gradul de indatorare depaseste 24 la suta. Urmeaza vremuri sumbre, se anunta inclusiv o criza mondiala mai puternica decat cea din 2008, in aceste conditii noi trebuie sa fim chibzuiti”, a declarat Vasile.

„Eu vreau sa va informez ca am procedat la acest proiect de hotarare din dorinta de a gasi solutii pentru a gasi finantatea pe acest an, avand in vedere ca sub nicio forma nu avem sanse ca pentru acest an, chiar daca proiectele europene vor fi puse in discutie, nu vom avea posibilitate de finantare pe acest an. Am considerat ca posibilitatea folosirii creditului ne va da posibilitatea de a avea sansa unui excedent mai mare, care sa poata fi folosit pentru mandatul viitor, avand in vedere ca pentru proiectele europene nu se discută gradul de indatorare”, a replicat Titu Bojin, presedintele CJ Timis.

Asadar, de la Parcul Tehnologic pentru Energie Alternativa se iau 29,9 milioane de lei, iar de la Modernizarea Ambulatorului de la Spitalul Judetean Timisoara se iau 45,5 milioane de lei. O parte din banii ramasi de la ultimul proiect vor fi alocati pentru mai multe drumuri judetene: DJ 588 Semlacu Mare – Ferendia, ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Dragsinesti – Fardea, asfaltare DJ 693B Iohanisfeld (DN 59B) – Ivanda, asfaltare DJ 609H Babsa – Ghizela, ranforsare sistem rutier pe DJ 681 Faget – Dragsinesti, asfaltare DJ 592B Sipet – Folea, reabilitare sistem rutier pe DJ 691A Masloc – Remetea Mica – Charlottenburg si pentru DJ 592D Hitias – Bacova.

CITESTE SI: 13 drumuri vad asfalt, 2 se largesc! Bugetul judetului Timis, mai mare in 2016! Pe ce se mai duc banii?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.