Noutati :

Patru proaspat absolventi ai Universitatii Politehnica Timisoara au luat Locul I la International Engineering Competition 2013 Canada

12 octombrie, 2013 - 01:11 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
1

Radu DORGO, Andrei LAZAR, Adrian MIHAI si Ovidiu MIHUTESCU (RAAO) – patru proaspat absolventi ai Facultatii de Arhitectura, Universitatea Politehnica Timisoara – au reusit performanta de a obtine la International Engineering Competition din Canada atat Locul I cat si Premiul special pentru inovatie oferit de Shell, sponsorul principal al competitiei.

Echipa RAAO a fost unicul reprezentant  al Romaniei la competitia intercontinentala de inginerie desfasurata in perioada 11-15 septembrie 2013 la Calgary, in Alberta, Canada. Pentru a putea participa la competitie, toate echipele au fost selectate pe baza distinctiilor de la competitiile ingineresti regionale si nationale, iar, in plus, au trebuit sa treaca de etapa de preselectie ce a cerut proiectarea unui mecanism care sa ridice o caramida la o distanta de 1m fata de sol.

Membrii RAAO (numele echipei este format din prima litera a prenumelor membrilor) sunt patru studenti care au absolvit in iunie a.c. Facultatea de Arhitectura a Universitatii Politehnica Timisoara. Dupa ce au inregistrat mai multe succese in aceasta formula – mentiune onorifica la Velux International Award, premiu la ArchiWorld Academy, numeroase calificari in diferite faze la Best Engineering Competition – cei patru membri au reusit sa aduca  cinste Romaniei la competitia din Canada.

Proba concursului canadian de inginerie a constat din transformarea unui pian intr-un calculator, utilizand bile de biliard si cateva materiale disponibile la magazinele de bricolaj, cum ar fi carton, lemne, cuie, plus circuite electronice. Pianul-calculator proiectat de echipa romaneasca putea sa efectueze operatii precum adunare, scadere, inmultire, impartire, dar si ridicare la patrat, extragerea radacinei sau factorial. Solutia gasita de RAAO a convins membrii juriului prin eficienta si ingeniozitatea ei, aducand echipei Romaniei nu unul, ci doua premii: Locul I in cadrul competitiei de design si Premiul special pentru inovatie oferit de Shell, sponsorul principal al competitiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari si respect!