Noutati :

Patru firme vor contractul de 8 milioane de euro ca sa modernizeze o strada din Timisoara. Va fi largita la 4 benzi de circulatie, va avea parcari, piste de biciclete si 2 sensuri giratorii

28 ianuarie, 2020 - 10:36 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. La mai bine de 2 ani de cand a fost intocmit studiul de fezabilitate pentru schimbarea radicala a uneia dintre cele mai circulate strazi din Timisoara, primaria e pe cale sa incredinteze lucrarea de modernizare unei firme.

CITESTE SI: Garajiada continua la Timisoara. Alte zeci de constructii demolate, tot in zona de sud a orasului. Foto 

S-a incheiat luni perioada de depunere a ofertelor, iar 4 firme s-au inscris pentru a reabilita strada Maresal Constantin Prezan, fosta Lidia, asa cum o stiu mai bine timisorenii, tronsonul dintre intersectia cu Calea Martirilor (la fosta Baricada) si sensul de la AEM, Piata Ghe. Domasneanu.

Procesul de modernizare prevede, pe langa extinderea carosabilului, refacerea trotuarelor, amenajarea de locuri de parcare si piste pentru biciclisti, dar si schimbarea utilitatilor in subteran si infiintarea a 2 sensuri giratorii.

La finele lunii noiembrie, Primaria Timisoara lansa licitatia in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, „Modernizare si extindere la 4 benzi str. Maresal C-tin Prezan (Lidia) – Venus„.

Potrivit documentatiei, lucrarile vor cuprinde:
– extinderea la 4 benzi de circulatie, 2 pe sens, de la intersectia cu strada Calea Martirilor 1989 şi strada Venus până in sensul giratoriu P-ta Gheorghe Domasneanu
– reamenajarea geometriei intersectiei cu B-dul Sudului
– reamenajare geometriei intersectiei cu Calea Urseni si strada Venus
– amenajare trotuare, amenajare piste de biciclete, amenajare locuri de parcare, amenajare zone verzi
– extinderea retelei de troleibuz
– lucrări pentru siguranta circulatiei: (marcaje si indicatoare rutiere)
– retele edilitare: canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa
– canal tehnic

Studiul de fezabilitate a fost finalizat inca din 2017.

In zona ramificatiei spre Uzina de Apa de la Urseni, se va face un sens giratoriu nou, si se va mai face un giratoriu la intersectia Sudului cu Prezan, unde era acea casa, pe care am preluat-o si am demolat-o„, explica nu demult primarul Nicolae Robu.

Lucrarea era estimata la 38.355.691 lei, adica putin peste 8 milioane de euro, bani asigurati de la bugetul local.

Santierul pentru reamenajarea strazii Maresal C-tin Prezan (fosta Lidia) ar trebui sa nu dureze mai mult de un an si 4 luni.

Urmeaza acum perioada de evaluare a celor 4 oferte, ramanand ca municipalitatea sa desemneze un castigator al licitatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. te cred si eu ca se inscriu toti. sa torni asfalt la pret de autostrada completa prin munti.. o sa castige oricum firma partidului

  2. 8 milioane inseamna 100 de case la cheie. Adica poti face case lipite una de alta dintr-un capat in altu. Astia doar toarna asfalt de banii astia.
    Nu mai e de stat in tara asta sa platesti taxe pentru hoti.

  3. Cam scump pentru sapat, nivelat balast si turnat asfalt. Cu 9.000.000€ se pot pune Dacii Logan de la un capat la altul al strazii respective, pe 4 benzi.

    • Ce băiat deștept are mama !🤣🤣🤣🤣🤣

  4. Și evident, cele 2 sensuri giratorii vor fi înconjurate de semafoare total inutile, să mai câștige firma Swarco ceva, nu, Robule? În alte țări, din 9 milioane de euro se fac o sumedenie de lucruri, nu doar asfaltare, lărgire pe 4 benzi și 2 giratorii, dar în România toți banii ăștia trebuie să ajungă la toți cei abonați la contracte cu Primăria lui Robu. Instituția a devenit o cloacă, un loc care mustește de incompetență și corupție.