Noutati :

Patronii teraselor ilegale din Timisoara, amenintati cu amenzi usturatoare de politistii locali

8 mai, 2013 - 12:02 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Proprietarii teraselor amplasate ilegal pe spatiul public, in Timisoara, risca sa fie amendati de politistii locali. Acestia au inceput deja verificarile pentru respectarea legislatiei si dau amenzi.

Nerespectarea prevederilor hotararii de Consiliu Local privind amplasarea ilegala de terase in Timisoara poate fi amendata  cu 200 pana la 1.500 de lei.

Potrivit unei hotarari din 2011, comerciantii care desfasoara activitati de comert stradal pe terase au printre obligatii desfasurarea activitatilor de comert stradal in mod civilizat, cu respectarea normelor legale privind igiena si sanatatea publica, protectia consumatorilor, provenienta si calitatea marfurilor, protectia muncii, linistea si ordinea publica, avand obligatia sa afiseze datele de identificare si acordul de functionare ambulant, sa asigure expunerea estetica a produselor si afisarea in mod vizibil a preturilor, sa-si desfasoare activitatea comerciala in perimetrul si pe amplasamentul aprobat, sa pastreze curatenia in zona publica ocupata si in perimetrul ei, sa utilizeze mobilierul stabilit si aprobat de catre Institutia Arhitectului Sef din cadrul Primariei Timisoara, sa respecte ordinea, linistea publica in perimetrul amplasamentului si sa nu creeze disconfort riveranilor, sa nu aduca prejudicii zonelor verzi si mediului inconjurator, sa respecte orarul de functionare aprobat.

Deja saptamana trecuta politistii locali au depistat doua terase in zona centrala, respectiv pe str. Alba Iulia si pe str. Marasesti, care functionau fara a detine documentele legale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...