Noutati :

Pasaj subteran auto pe sub doua cartiere la Timisoara! Ultimul proiect anuntat de Nicolae Robu

26 mai, 2017 - 05:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Un nou proiect de infrastructura de mare anvergura e visat de Nicolae Robu la Timisoara. Edilul ar vrea sa lege doua cartiere ale orasului printr-un pasaj subteran.

CITESTE SI: ATENTIE, soferi! Se INCHIDE traficul rutier prin Pasajul Jiul din Timisoara de mai multe ori! 

Daca pe Popa Sapca inca nu se poate lucra, lucrarile de infrastructura continua in partea de nord a orasului pe bulevardul Antenei. Acolo se pune la punct un sens giratoriu, care va fi conectat cu noua bretea ce face legatura cu strada Demetriade, a carei deschidere e anuntata pentru urmatoarele zile.

Primarul Timisoarei are insa un plan mult mai ambitios, un nou proiect de infrastructura in aceasta zona in care blocajele rutiere sunt la ordinea zilei. Este vorba de realizarea unei legaturi intre strada Baader si Calea Circumvalatiunii. Cum va fi posibil acest lucru?

CITESTE SI: Nicolae Robu, despre mana intinsa de primarii nemultumiti: Sa lasam totul trecutului si sa ne vedem de treaba in PNL 

Prima parte a planului este aproape gata, si anume breteaua care pleaca de la strada Baader si ajunge in sensul giratoriu din apropiere de Iulius Mall. A doua parte tine putin de domeniu SF. Din sensul giratoriu ar urma sa se construiasca de la zero o artera care sa intre in subteran in zona acestui sens si sa iasa pe sub Piata Consiliul Europei, de la Centrul Bancar, direct pe Calea Circumvalatiunii.

O sa facem o legatura intre Calea Aradului si str. Baader, neajungand cu aceasta bretea pe care o dam in folosinta intr-o saptamana sau doua, direct in strada Baader, ci putin mai incoace. Aceasta bretea va intersecta strada Demetriade. Acesta este primul pas, din sensul giratoriu se va intra in parcarea de la mall, se va ajunge pe Calea Lipovei, in zona Motul, mai inspre bifurcatia Aradului-Lipovei. Tinta este sa facem o trecere directa pana in Calea Aradului, nu numai prin fata cimitirului, cum o facem acum. Tinta putin mai indepartata, vorbim de doi ani, este sa facem racord pana la strada Circumvalatiunii, printr-un subpasaj. Sensul giratoriu este in dreptul acelor constructii hidoase care au fost acolo, dupa benzinarie. Imediat dupa benzinarie vine breteaua, traverseaza bulevardul Antenei, si apoi da in acest sens giratoriu. Din acel giratoriu e o iesire catre parcarea mall-ului si una va merge spre Circumvalatiunii. Acolo va fi efectiv pasajul„, a dezvaluit primarul Nicolae Robu.

Primarul Timisoarei isi doreste ca intreaga investitie sa fie facuta de compania care ridica acum ansamblul Openville, iar la finalizare aceasta sa o doneze orasului. Deocamdata insa, intregul pasaj este doar la nivelul de idee, pe care, edilul sef Nicolae Robu sustine ca o analizeaza impreuna cu reprezentantii Iulius Mall.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Intrebare: pasajul subteran nu se va intersecta cu metroul? (unul este N-S celalalt E – V).
    Cred ca metroul nu va fi de „mare adancime” ci similar cu cel din Bucuresti, si ca va trece pe sub pasajul subteran; un coleg a estimat ca adancimea acestuia va fi cel putin 2+6.5+ egalizari = 10 -14 m. Deci metroul – care ca va fi terbui sa fie sub cu min 5 + 5 + 5 = 15 -17 m, total peste 27- 34 m (estimare grosiera).

  2. Orice lucrari subpamantene de anvergura trebuie gandite cu mare grija, avand in vedere solul instabil pe care sta Timisoara – si Timisul, in general – in care ar trebui construit. Intrebarea mea e daca se justifica acest subpasaj, deoarece tot traficul care decongestioneaza o zona, se acumuleaza in alta parte. Reganditi sistemul de semaforizare. Eventual transformati P-ta Europei intr-un giratoriu si poate mai reusiti ceva. Dar asa… Viziuni marete, rezultate… vom vedea