Noutati :

Participa la Cursa Ratustelor si ajuta un copil bolnav! Vezi programul de la Festivalul Bega Bulevard 2012!

31 august, 2012 - 12:10 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Festivalul Bega Bulevard se apropie cu pasi repezi. Timisorenii sunt invitati sa-si cumpere ratuste pentru a participa la marea cursa. Cu banii obtinuti din vanzare, organizatorii vor sa ajute la reconstructia unui nou spatiu pentru bolnavii care se trateaza la Spitalul de Copii Louis Turcanu.

Festivalul isi deschide portile vineri, 7 septembrie. Locul de desfasurare va fi mai mare ca anul trecut, iar participantii vor avea parte de mai multe surprize.

In ceea ce priveste deja traditionala cursa a ratustelor, toti banii adunati in urma competitiei se vor da pentru reconstructia Corpului B al Spitalului de Copii Louis Turcanu, corp ce va cuprinde 7 sectii.

„Avem 2 cladiri retrocedate pe care probabil ca le vom pierde. Avem si actiunea de strangere de fonduri <Da 1 leu pentru copilul tau>, care cam lasa de dorit, dar campania pe care am inceput-o isi atinge scopul si tot mai multe organizatii, inclusiv cluburile Rotaract si Rotary Timisoara, se implica sa ne ajute. Speram ca se vor identifica sumele necesare pentru noul corp de cladire”, a declarat Ovidiu Adam, director la Spitalul Louis Turcanu. In cadrul campaniei „Da 1 leu pentru copilul tau!” s-au adunat 10.000 de euro, insa pentru constructia noului spatiu ar fi nevoie de aproximativ 8 milioane de euro, a mai spus Ovidiu Adam.

Timisorenii care vor sa cumpere ratuste si sa participe la cursa le pot achizitiona de pe strada Alba Iulia, de la un stand amplasat chiar in fata Infocentrului Turistic, sau din Piata Unirii, de la standul din fata Muzeului de Arta. Sunt puse la bataie 5.000 de ratuste, pretul uneia fiind de 5 lei. Cea de-a cincea editie a Cursei Ratustelor se va desfasura pe acelasi traseu ca si anul trecut, intre Podul Tineretii si Podul Traian, anunta organizatorii, reprezentantii Rotaract Timisoara.

In cadrul festivalului, timisorenii vor afla toate detaliile despre Canalul Bega si despre proiectul de reabilitare a malurilor acestuia. Bega Bulevard se va intinde de la Podul Traian pana la Parcul Copiilor.

Iata programul Bega Bulevard!

Vineri, 7 septembrie (zona Flora):

Ora 17 – Expozitia despre reabilitarea Canalului Bega
Ora 19 – Concert de muzica de fanfara cu Temeswarer Big Band
Ora 19,45 – Deschiderea oficiala
Ora 20 – Parada ambarcatiunilor de pe Bega si a sectiilor de canotaj si kaiac a cluburilor sportive din Timisoara si de la Clubul Sportiv Arad
Ora 20,30 – Concert Effect Unplugged
Ora 21,15 –Concert world music – folklortronik Madalin Luca

Sambata, 8 septembrie:

Ora 10 – Concurs cu barci- dragon la care sunt invitati sa participe si spectatorii, impreuna cu Clubul Nautic Banat si Clubul Sportiv Arad(zona Flora)
Ora 10 – Spectacol interactiv pentru copii cu Eva Labadi si Mircea Chiu: Praslea cel Voinic si Merele de Aur (pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 10- Picnic cu lectura (zona Flora)
Ora 11 – Initiere in arta canotajului pe simulatoare(zona Flora)
Ora 11 – Ateliere pentru copii (pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 16 – Prezentarea instrumentelor muzicale pe intelesul celor mici, cu Johnny Bota si Bega Blues Band(pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 17 -Regata de canotaj si kaiac cu sportivii de la cluburile din Timisoara si Club Sportiv Arad (zona Flora)
Ora 18– Concert ALL Friends Band (pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 18,30 – Simulare de salvare intr-o situatie de urgenta cu Formatiunea de Intervente Rapida a Primariei, SALVO, impreuna cu Paramotor Club al UVT, care vor face demonstratii de parapanta (Podul de la Maria)
Ora 20,30 – concert cu formatia de rock/pop/jazz a Liceului de muzica „Josif Marinkovic” din Zrenianin (zona Flora)
Ora 21- concert jazz cu trupa timisoreana Jazzy Bit (zona Flora)
Ora 21,45 – concert de saxofon cu Liviu Butoi (zona Flora)
Ora 22 – lansare de lampioane (Podul de la Maria)

Duminica, 9 septembrie:

Ora 9 – PitiShow -program pentru copii transmis in direct la Radio Romania Timisoara(pe mal-aleea din spatele Parcului Rozelor)
Ora 12 – Ghidaje pe Bega – Sa cunoastem istoria Canalului si a podurilor (zona Flora)
Ora 12,30 – Parada Teatrului pentru Copii si Tineret Merlin (zona Flora)
Ora 17 – Concursul de ratuste, organizat de Clubul Rotaract Timisoara. Sumele adunate vor fi donate Spitalului pentru Copii Louis turcanu din Timisoara

Pe perioada festivalului, peste 130 de copii si varstnici din diverse centre sociale din Timisoara vor participa gratuit la programul care vizeaza organizarea unei excursii cu vaporasul pe Bega in scop recreativ.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Bun, deci ce se va strânge, eventual, din poluarea cu plastic a Begăi – va fi doar la nivel de ciubuc lăsat la restaurant de cei din tot felul de Rotary etc şi alţi rotarieni cu cluburi… Sigur, şi anul ăsta va exista marele risc să existe copii căzuţi în Bega, cu ochii holbaţi după manelele astea de plastic… Copiii făceau bărcuţe de hârtie, pe vremuri, care pluteau pe băltoace de maxim 0.5 m adâncime… Porcăriile astea comerciale + idioţii de părinţi… = marionete „moderne”.

 2. Asta-i din ciclul „Hai sa ne bagam in seama”, nu? Prefer sa cred ca esti un romantic decat un comunist. Fost parinte,…idiot.

  • Eşti un om inteligent. Ai dreptate, în mare măsură, în ceea ce mă priveşte. Nu ştiu însă cum să interpretez ultima virgulă… Sper că eşti un fost părinte idiot, nu un idiot de fost părinte, sunt sigur că înţelegi…
   OK, probabil sunt mai mult romantic… Nu înţeleg însă care e politica socială la furnici şi albine… 🙂 Sunt comuniste, romantice, sau chiar au un mic neuron în care primează siguranţa (de orice tip, economică, militară, etc) comunităţii ?… Vezi, şi asta începe tot cu „comun..”…
   Te salut.