Noutati :

Parlamentarii de Timis, o singura concluzie: totul pentru binele Timisoarei! Vor sprijini proiectele importante ale orasului

26 ianuarie, 2011 - 01:26 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Mutarea anexelor de la Spitalul Municipal in incinta Spitalului Militar, grabirea jurizarii proiectelor europene la Ministerul Dezvoltarii, problema blocului de pe Brailoiu, problema terenului de la unitatea militara Giroc care ar trebui sa intre in patrimoniul Municipalitatii, iar aici sa se construiasca blocuri ANL, si lobby pentru ca Timisoara sa devina capitala europeana in 2021. Asta au promis sa sprijine parlamentarii de Timis la intalnirea cu primarul Timisoarei Gheorghe Ciuhandu in aceasta dimineata.

Primaria s-a plans demnitarilor ca proiectele sunt intarziate intentionat la Bucuresti si ca, desi Timisoara este singurul oras cu 7 proiecte europene depuse la Bucuresti, finantarea si analizarea lor dureaza „minim 6 luni, in timp ce pentru celelalte orase dureaza maxim 6 luni”, conform Aurei Junie, directorul Dezvoltarii din cadrul Primariei.

De partea cealalta, parlamentarii i-au spus primarului ca aceasta intalnirie trebuia facuta cu mult timp inainte, insa ei vor incerca sa faca ceva in interesul Timisoarei. „Problema este ca pana in momentul asta noi am depus multe proiecte, dar prea putine au fost semnate si finalizate. Am constatat ca jurizearea este putin mai mancatoare de timp”, a declarat Junie.

Raspunsul a venit imediat de la senatorul PDL Gheorghe David, care a dat asigurari ca va face lobby.  „Nu stiu de ce jurizarea dureaza atata de mult. Pot exista mai multe situatii, insa eu cred ca ce ni s-a prezentat astazi trebuia sa ni se prezinte mai de mult ca sa putem face si noi ceva pe proiecte punctuale. Nu cred ca exista vreo situatia cand a fost vorba despre interesele Timisoarei sa nu ne unim toti fortele, indiferent de culoarea politica. Din punctul meu de vedere nu conteaza ca primarul are o culoare politica, iar parlamentarii alta. Toate aceste proiecte sunt foarte importante. Este adevarat ca Timisoara nu a fost printre prioritatile unor guvernanti”, a declarat David.

Memoriu comun pentru mutarea sectiilor de la Municipal in Spitalul Militar

Unul dintre proiectele pe marginea carora s-a discutat intens a fost  cel legat de  spitalul Municipal ale carui sectii sunt impartite in toate colturile orasului, iar Primaria e nevoita sa plateasca bani multi pentru chirii. Cele 3 sectii despre care s-a discutat sunt Ascarul, Oftalmologia si Oncologia, pentru care administratia plateste 18.000 lei chirie lunara, iar prin mutarea la Spitalul Militar s-ar reduce atat costurile cu transportul bolnavilor, cat si banii de chirii. Concluzia la care s-a a ajuns a fost ca Primaria, Consiliul Judetean, parlamentarii de Timis, Prefectura, Directia de Sanatate Publica si Universitatea de Medicina sa semneze un memoriu comun care sa fie transmis Guvernului. „Este normal sa sustinem acest lucru, pentru ca este in interesul Timisoarei”.

La intalnirea de la Primarie au participat senatorul Gheorghe David (PDL), deputatii Horia Cristian (PNL), Stefan Dragulescu (PDL), Gheorghe Ciobanu (PDL), Ovidiu Gant (Forumul Democrat al Germanilor din Romania), Dusan Popov (Uniunea Sarbilor din Banat). Reprezentanti la intalnire si-au trimis deputatii Maria Eugenia Barna (UNPR), Niculae Mircovici (Uniunea Bulgarilor din Banat) si Marius Dugulescu (PDL).

Acestora li s-au alaturat membri ai Consiliului Consultativ pentru Strategia Timisoarei: Dan Bedros (presedinte), Vlad Gaivoronski, Radu Dimeca, Ovidiu Şandor, Laila Onu, Victor Neumann, Emil Cristescu, Peter Hochmut si Marius Popa.

Foto: Cornel PutanInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...