Parcarea ramane cu plata la Timisoara doar in zona centrala pana la 1 martie 2022. Vezi tarifele pe ora

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta inca de acum cateva zile, se suspenda plata parcarilor, la Timisoara, pana la 1 martie 2022, cu exceptia zonei zero din centrul orasului (zonele verzi).

Aici tariful va fi perceput pe ora si va costa 3 lei/h cu Apel Bip sau card bancar ori 0,75 euro/ora prin SMS.

Sambata si duminica parcarile din centru sunt gratuite.

CITESTE SI: Vom circula pe asfalt pe strada Maresal Constantin Prezan pana la AEM poate in ianuarie. Constructorul a primit de la Primaria Timisoara o prelungire cu 3 luni a termenului de finalizare a lucrarii 

Cu exceptia zonei 0, in restul Municipiului Timisoara se suspenda plata parcarii pana la 1 martie 2022. Astfel, pentru perioada 01 ianuarie – 01 martie 2022 nu se elibereaza abonamente pentru parcare. Parcarea cu plata va fi obligatorie doar in Zona 0 a orasului, semnalizata cu panouri de informare verzi, zona demarcata de Inelul 1 de trafic. Tarifele aplicabile pentru Zona 0 sunt aceleasi ca pana in acest moment, respectiv: 3,00 lei/ora tarif Apel Bip si Card Bancar sau 0,75 euro/ora tarif SMS. Si sunt valabile de luni pana vineri intre orele 08-17. In weekend si de sarbatorile legale este gratuit”, a anuntat Primaria Timisoara.

In perioada aceasta va fi pusa in functiune noua structura de gestiune a sistemului de parcari, aprobata prin Hotarare a Consiliului Local in 7 decembrie 2021 si vor fi schimbate toate panourile de informare din oras.

In luna ianuarie va fi publicat pe site-ul primariatm.ro proiectul de hotarare de consiliu local pentru noul regulament.

Sistemul TimPark se va extinde doar pe strazi pe care sunt amenajate sau marcate locuri de parcare, ceea ce inseamna ca in urma extinderii, TimPark va fi functional pe circa 15% din strazile Municipiului Timisoara, in restul orasului parcarea va fi gratuita. Gradual, in urmatorii ani, sistemul TimPark se va extinde si pe alte strazi.

Vezi toate detaliile mai jos!

CITESTE SI: Nu se mai vand abonamente Timpark la Timisoara la inceput de an. Parcare gratuita pana in 1 martie, cu cateva exceptii 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Nelu spune:

  Prima decizie buna a administratiei Fritz. Doamne ajuta! Sper ca le-a venit mintea. Sper ca taxa sa fie limitata doar la actuala zona verde.

  • exemplul_vestic spune:

   @Nelu, este vorba doar de 2 luni, pana pun tablele si in restul zonelor. Va fi cu plata peste tot, relaxeaza-te si mai mergi si tu cu bicicleta.

   • exemplul_vestic spune:

    Sau macar fa-ti timp si citeste macar titlul pana la capat.

    • Nelu spune:

     IRONÍE, ironii, s. f. Vorbă, frază, expresie, afirmație care conține o ușoară batjocură la adresa cuiva sau a ceva, folosind de obicei semnificații opuse sensului lor obișnuit.

 2. xyz spune:

  @exemplul_vestic (30.12.2021 – 10:57 AM) a spus:

  „@Nelu, este vorba doar de 2 luni, pana pun tablele si in restul zonelor. Va fi cu plata peste tot, relaxeaza-te si mai mergi si tu cu bicicleta.”

  Si daca merg cu bicicleta tot platesc taxa de parcare ptr masina lasata acasa, in fata blocului.
  Jecmaneala, la atata se pricepe Fritz. Taxe, impozite cat mai mari si o puternica dorinta de-a face studii de fezabilitate bine platite, „ptr orice”. Ar merita sa vedem ale cui sunt aceste firme…