Noutati :

Pana in 15 martie se asteapta ofertele pentru parcarile subterane din centrul Timisoarei! Riveranii vor beneficia de reduceri de 95%

2 februarie, 2011 - 04:22 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Proiectul parcarilor subterane in zona centrala din Timisoara incepe sa prinda contur! Astazi comisia care negociaza cu posibilii parteneri s-a intrunit si a stabilit ca pana in data de 15 martie firmele interesate sa investeasca in parcarile subterane sa achizitioneze caietele de sarcini si sa-si depuna ofertele.

„In zilele urmatoare vor apare pe pagina primariei caietele de sarcini si modelele de contract de asociere. Pana in momentul de fata doar firma americana Walco s-a aratat extrem de interesata de aceste parcari, dar noi speram ca vor fi pana in martie mai multe firme”, a declarat consilierul local PSD Radu Toanca, unul dintre participantii la negocieri.

In caietele de sarcini ce vor fi propuse firmelor se va specifica clar ca parcarile sa fie facute pe rand, iar cei care vor executa lucrarile trebuie sa foloseasca tehnologie de ultima generatie, asta pentru a nu bloca activitatea in centrul urbei.

Comisia de negociere a mai stabilit ca in viitoarele contracte de asociere dintre firmele de constructii si ADP sa se stipuleze clar reduceri pentru cei care locuiesc sau lucreaza in zona centrala. „O alta propunere in contract va fi si modificarea pretului la parcarile supraterane pe o raza de 200 de metri, pentru ca nu este normal ca preturile sa fie mai ieftine in zona la parcarile terestre si mai scumpe la cele subterane”, spune Toanca

Radu Toanca, consilier PSD

Pentru riverani, pretul la abonamente, care inca nu a fost stabilit va fi cu 95% reducere, iar  cei care lucreaza in zona centrala vor beneficia de o reducere de 80 de procente.

„Vor fi peste 3000 de locuri de parcare si nu cred ca cu aceste reduceri se vor aglomera aceste parcari”, a mai declarat Toanca.

Tot astazi, s-a mai decis ca o firma sa faca evaluarea celor trei terenuri ce vor fi concesionate si pe care se vor construi parcarile.

„La o prima evaluare pretul acestora va fi undeva la 10 milioane de euro, contributia noastra, iar firmele vor veni cu 30 de milioane de euro”, a conchis consilierul local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...