Noutati :

Pana cand se mai primesc formularele pentru ajutoarele de incalzire in Timisoara? Vezi cine va avea reducere la factura!

15 octombrie, 2012 - 03:43 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. La Timisoara continua distribuirea si depunerea formularelor pentru ajutoarele de incalzire. Cei care indeplinesc conditiile pentru a primi ajutoarele trebuie sa depuna cereri si declaratii pe proprie raspundere din 16 octombrie pana in 20 noiembrie.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, cererile depuse in aceasta perioada, insotite de actele doveditoare, vor fi luate in calcul la stabilirea ajutorului pentru cel acordat incepand din luna noiembrie.

Pentru acest sezon – 2012-2013 – pot beneficia de ajutor de incalzire familiile care realizeaza venituri lunare nete pe membru de familie de pana la 786 de lei, respectiv persoanele singure care au venituri nete lunare pana la 1.082 de lei.

Vezi care sunt actele necesare!

– cerere si declaratie pe propria raspundere pentru acordarea ajutorului pentru incalzirea locuintei – formulare tip
– copii dupa actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau resedinta la adresa pentru care se solicita ajutorul: carte de identitate sau pasaport, certificat de nastere pentru copiii minori sub 14 ani, permis de sedere temporara sau permanenta ori document de identitate pentru cetatenii straini sau apatrizi
– adeverinta de la asociatia de proprietari sau locatari pentru persoanele care nu au domiciliul sau resedinta la adresa pentru care solicita ajutorul, din care sa rezulte ca sunt inscrisi in cartea de imobil si sunt luati in calcul la stabilirea cheltuielilor pentru intretinerea locuintei
– acte din care rezulta calitatea titularului cererii fata de imobilul pentru care solicita ajutorul: proprietar – copie dupa contractul de vanzare-cumparare, extras de carte funciara; chirias – contract de inchiriere; imputernicit – imputernicire de la proprietar/ titularul contractului de inchiriere
– acte privind veniturile nete lunare realizate de familie in luna anterioara depunerii cererii: adeverinta privind venitul net – inclusiv valoarea bonurilor de masa; cupoane pensii; cupoane indemnizatii pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 sau 3 ani; cupoane indemnizatii cu caracter permanent; cupoane alocatii de stat pentru copii, respectiv alocatii pentru minori dati in plasament familial sau incredintati spre crestere si educare; acte doveditoare ale veniturilor din inchirieri, dobanzi, dividende sau parti sociale; declaratie privind alte venituri realizate.

Atentie, insa! Colterm anunta ca face verificari si anchete sociale pentru veridicitatea datelor, pentru cel putin 60% dintre beneficiari.

In conditiile in care familia sau persoana singura refuza sa furnizeze informatiile si documentele pentru ancheta sau se constata ca la completarea declaratiei pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acestia nu au declarat corect numarul membrilor, veniturile ori bunurile, dreptul la ajutorul pentru incalzirea locuintei inceteaza, iar sumele platite deja se recupereaza conform legii. In plus, se da si o amenda de la 200 la 1000 de lei.

Iata punctele in care Colterm distribuie formularele si colecteaza cererile si declaratiile pe proprie raspundere:

F1 – PT.44 – P.LAURENTIU NR.13
F2 – PT.35 – ORSOVA 101
F3 – PT.38 – POMICULTURII 24A
F4 – PT.48A – TIPOGRAFILOR 1
F5+6 – PT.7 – C.D. LOGA 15-17
F7 – PT.7 – C.D. LOGA 15-17
F8 – PT.3 – P.CRAIULUI 3
F9 – PT.10 – MUSORGSKI 4
F10 – PT.18 – AURELIANUS 7
F11 – PT.91 – ASTRILOR 3
F12 – PT.51 – ARIES 20
F13 – PT.58 – INTR.SEPIA 1
F15+14 – PT.82 – ZARAND 1
F16+14 – PT.84 – FRUNZEI 1

Formularele se distribuie dupa urmatorul program: luni, marti, miercuri si vineri, intre orele 10:00 – 14:00, precum si joia, intre orele 12:00 – 17:00. Pentru informatii suplimentare, timisorenii sunt rugati sa sune la numerele de telefon: 0256.434.530 si 0256.302.611.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...