Noutati :

Organizatiile studentesti din Timisoara sunt (si) recrutori pentru companii si institutii

11 februarie, 2013 - 09:28 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Companiile au gasit o solutie ingenioasa ca sa acopere repede posturile ramase vacante dupa plecarea unor angajati sau sa gaseasca personal care sa lucreze pe un anumit proiect: apeleaza la ligile studentesti. In ultimele luni, numarul de anunturi postate de organizatiile studentesti din Timisoara pe site-urile proprii a crescut tot mai mult. Care este explicatia?

Atunci cand o firma are posturi vacante, ce pot fi ocupate de studenti, apeleaza la noi. in felul acesta ajung mai usor la studenti“, ne explica Anca Babet, presedintele Organizatiei Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT). O prima selectie o face chiar organizatia studenteasca. Tinerii care au aplicat pentru job sunt chemati la interviu, iar mai departe, la interviuri sustinute in cadrul companiei ajung numai studentii care se potrivesc profilului slujbei. O prima triere are loc chiar in randul studentilor. „Nu doar fimele apeleaza la noi. Si institutii precum SRI sau SIE au postat anunturi prin care cautau studenti“, ne spune Anca Babet.

Companiile aleg varianta ligilor studentesti ca recrutor atunci cand au job-uri disponibile si stiu ca tinerii sunt mereu in cautarea acumularii de experienta, dar si de obtinerea unui venit inca din facultate. Site-urile organizatiilor din Universitatea Politehnica au fost cautate de companiile care cauta ingineri in mai multe domenii, fie ei mecanici sau IT-isti. Firmele ii invita pe studenti la evenimentele organizate de ele, ofera stagii de practica peste vara sau in timpul anului, devin mult mai populare in randul tinerilor care-si cauta un loc de munca dupa absolvire si au posibilitatea sa selecteze din studentii care au facut deja practica la ele.

Companiile au apelat de mult timp la organizatiile studentesti, dar colaborarile s-au intensificat poate in ultimii doi ani. Firmele nu au perioade standard, de multe ori ne semnaleaza posturi care nu sunt ocupate sau divizii noi. Multe nu au o campanie de recrutare stabilita la inceputul unui an, ci apeleaza la noi atunci cand au oferte. Cu privire la selectia CV-urilor, situatia difera de la caz la caz si de la colaborare la colaborare. La Liga Studentilor din Facultatea de Mecanica, de exemplu, se va realiza o platforma de oferte de locuri de munca pentru studenti care va avea o reglementare destul de clara. In unele colaborari doar se trimit CV-urile mai departe, iar in altele chiar si organizatia poate tria din propunerile venite”, explica Norbert Kazamer, reprezentantul studentilor in Consiliul de Administratie al Universitatii Politehnica Timisoara.

Cu toate ca organizatiile studentesti din Timisoara pregatesc in fiecare primavara targuri de job-uri la care invita zeci de companii, firmele opteaza deseori pentru varianta folosirii ligilor ca recruter pentru ele, usurandu-si astfel mult activitatea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...