Noutati :

Organizatia Salvati Copiii Timis a ajutat sute de copii sa nu abandoneze scoala!

31 martie, 2012 - 12:20 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Campanii locale si nationale, voluntari dedicati si multe activitati alaturi de copii care au nevoie de ajutor au fost derulate de Organizatia Salvati Copiii in 2011, care a cheltuit aproape 500.000 de lei pe toate proiectele.

In 2011, in judetul Timis 161 de copii au fost reintegrati scolar prin programul A doua sansa, iar in cazul altor 94 de minori s-a reusit prevenirea abandonului scolar. Au primit sprijin material 273 de copii, iar 376 au beneficiat de servicii sociale siĀ  de consiliere. Sunt doar cateva dintre cifrele bilantului prezentat, vineri, la Adunarea GeneralaĀ  a Organizatiei Salvati Copiii ā€“ Filiala Timisoara.

ā€žPrintre cele mai cunoscute programe si proiecte, derulate de organizatie pe plan local se numara cel subintitulat Singur acasa, prin care 75 de copii cu parintii plecati in Italia au beneficiat, vreme de 24 de luni, de program after school, la scolile generale 19 si 11, campania privind Bolile rare, programul anti-violenta aplicat in judetul Timis, in localitatile Timisoara, Lugoj, Deta, Gataia, Birda, Jimbolia, Sanandrei, Sannicolau Mare, Faget, Liebling, PartaĀ  intr-un numar de 36 de unitati scolare (nr. total de clase 102), campaniile de combatere a traficului de fiinte umane, a consumului de droguri si a exploatarii prin munca, proiectul Prieten de suflet, avand beneficiari copiii cu sindrom Down, proiectul Masuratori somatometrice, de realizare a unei statistici privind nutritia la copii si adolescenti, toate realizate cu implicarea dedicata a voluntarilor organizatieiā€œ,Ā  precizat Mihai Gafencu, presedintele Salvati Copiii – Filiala Timis.

Filiala Timis a Organizatiei deruleaza atat programe locale, cat si programe cu caracter national, precum cel intitulat ā€žFiecare copil conteazaā€, vizand sanatatea reproducerii si a nou ā€“ nascutului, implementat in 16 localitati rurale defavorizate din judetele Caras Severin, Dambovita, Vrancea si Brasov, cu un total de 1022 de beneficiar, dintre care 166 de gravide, 250 tinere mame si 606 copii.

In acest an, Salvati Copiii a decis sa extinda proiectul in 10 alte localitati defavorizate din 5 noi judete: Botosani, Suceava, Iasi, Neamt si Vaslui. ā€žParadoxal, judetul Timis, care nu se numara printre judeteleĀ  considerate sarace, are un indice al mortalitatii infantile ingrijorator de mare si aceasta este o realitate pe care va trebui sa ne concentram in urmatoarea perioadaā€, a declarat dr. Mihai Gafencu. In 2011, filiala a cheltuit pe proiecte suma totala de 447 534 lei, din care finantarile din fonduri proprii au fost de 157 344, 52 lei, iar fondurile primite de la Secretariatul General Salvati Copiii Romania au fost de 206 638, 55 lei, a aratat, in raportul financiar, contabilul filialei, Alexandra Cioaric.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...