Noutati :

Orasul din Timis care isi asfalteaza drumurile pe bani europeni, cu aproape 1 milion de euro

8 februarie, 2018 - 10:45 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMIS. Au scris un proiect, l-au castigat, iar acum trec la treaba. Reprezentantii unui oras din Timis isi asfalteaza mai multe drumuri cu fonduri europene.

CITESTE SI: Inca un tramvai Armonia intepenit pe linii, intr-o intersectie, la Timisoara. Calatorii au impins garnitura

In luna august a anului trecut, a inceput implementarea proiectului ”Cresterea mobilitatii prin dezvoltare rutiera in Banat”, care reuneste patru parteneri: Regia Publica de Drumuri Serbia – lider de proiect, localitatile Jimbolia din Romania, Kikinda din Serbia si Asociatia pentru Dezvoltare Socio-Economica Regionala a Banatului din Serbia.

Proiectul e finantat de Uniunea Europeana prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia si cofinantat de statele partenere in program si este deja la faza de achizitie pentru realizarea Proiectului Tehnic pentru lucrarea Reabilitarea strazilor adiacente Drumului National 59 C din Jimbolia.

Obiectivul principal al proiectului este contributia la mobilitate in zona transfrontaliera, prin imbunatatirea standardelor de calitate in serviciile de transport public si prin infiintarea unor structuri de cooperare transfrontaliere. Vor fi reabilitate strazile adiacente Drumului National 59 C in Jimbolia, drum care duce la punctul de trecere a frontierei Nakovo – Lunga. Tronsoanele modernizate vor fi urmatoarele:
• Calea Marasesti – intre Calea Kikindei si str. Basarabia
• Str. Ioan Slavici – intre str. Republicii si str. Spre Vest
• Str. Liviu Rebreanu – intre str. Peter Jung si str. Spre Vest

Lucrarile de reabilitare sunt prevazute sa inceapa in luna septembrie 2018, urmand a se finaliza pana in august 2019.

Bugetul total al proiectului este de 1.813.477,54 de euro, din care 1.541.455,89 de euro reprezinta finantare nerambursabila. Orasului Jimbolia ii revin 845.140,72 euro, din care 718.369,61 euro din fondurile Uniunii Europene. Perioada de implementare este de 24 de luni, din august 2017 pana in august 2019.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...