Operatiunea ‘Rabla pentru electrocasnice’ continua. Vouchere pentru laptopuri si TV-uri

Etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice demareaza vineri, dupa ora 10:00, urmand a fi generate vouchere pentru televizoare, laptopuri si tablete, informeaza Administratia Fondului pentru Mediu.

CITESTE SI: Profesorii aduc inapoi la clasa cele mai bune aplicatii din scoala online 

Bugetul alocat este de 30 de milioane de lei, iar pentru a cumpara un televizor nou se poate preda un echipament uzat din aceeasi categorie, in timp ce pentru laptopuri si tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrala si monitor, fie un alt echipament inclus in program, cu exceptia laptopurilor si tabletelor vechi. Sumele aferente fiecarui produs sunt: 400 de lei pentru televizoare avand cel putin noua clasa energetica E, 500 de lei pentru laptopuri si 300 de lei pentru tablete.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” – sesiunea 2021 a debutat pe data de 14 mai, cu perioada de inscriere a persoanelor fizice, timp de o saptamana.

La sesiunea din acest an, modalitatea de accesare a programului a fost revizuita, astfel incat persoanele fizice sa poata beneficia de oportunitatea de a se inscrie si de a obtine unul sau mai multe vouchere.

Editia din 2021 a programului „Rabla pentru electrocasnice” se desfasoara etapizat, dupa cum urmeaza: Etapa I: selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie); Etapa II: selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile si tabletele (4 – 17 iunie); Etapa III: selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Bugetul alocat editiei din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” este de 75 milioane de lei, aproape dublu fata de sesiunea din 2019, cand a fost alocata suma de 40 de milioane de lei.

sursa: agerpres.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.