Operatiunea Ghilotina, in forta, la Timisoara. Strada eliberata de cabluri. Video

TIMISOARA. S-au prabusit cu zgomot cablurile de pe stalpi noaptea trecuta pe strada Aries din Timisoara, unde au loc lucrari de reabilitare.

CITESTE SI: Stadionul care va renaste inainte de ‘Dan Paltinisanu’, la Timisoara. Se va schimba intreaga zona, vor fi terenuri noi, vestiare, sali de sport si de conferinte, dar si multe locuri de parcare 

Muncitorii primariei au intervenit in forta si au retezat sute de metri de fire, in conditiile in care le pusesera in vedere operatorilor ca pana in 8 aprilie sa isi coboare singuri cablurile de pe stalpi pe Aries.

Va reamintim, inca de luna trecuta primarul Nicolae Robu a declarat razboi cablurilor aeriene din Timisoara anuntand ca toate vor fi date jos daca operatorii nu se conformeaza unei vechi hotarari de Consiliu Local care prevedea trecerea lor in subteran.

Pe strada Aries, pe tronsonul cuprins intre Surorile Martir Caceu si b-dul Rebreanu, restrictia de circulatie intre orele 9.00 si 17.30 va fi mentinuta pana in data de 15 aprilie.

Mai mult, traficul va fi complet inchis intre 15 si 19 aprilie pentru definitivarea lucrarilor.

Pe aceasta intens circulata din Timisoara se monteaza tubulaturi, se reface covorul asfaltic, se repara trotuarele si bordurile.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. operatorii monteaza inapoi cablurile, dar prin spatele cladirilor.

    • Ori asteapta sa se termine lucrariile,pana aici e de inteles ce se intampla,ori e nesimtire din partea lor daca nici cu tubulatura in zona nu si le baga..Ar trebui taiate daca intr-un final asta se urmarea defapt,si nu bagarea lor.

  2. 1. Ok, dar dupa ce persoanele in drept au retezat sute (mii) de metri de fire (cabluri) cineva ar fi trebuit „sa le ridice” si sa le duca la recuperare (sau la gunoi).
    2. Am inteles ca bagarea firelor in subteran este cel putin in parte rezolvata.
    3. Dar, problema se va „incurca” la taierea firelor de energie (230/400 V) a caror bagare sub pamant si apoi realizarea racordurilor catre consumatori este una mult mai pretentioasa, gandindu-ne (inclusiv) la viitorul apropiat cand cresterea consumului casnic ar putea creste mult (din varia motive, pe care sa le enumere altii). Exista oare personal calificat si apoi si fonduri care sa realizeze aceste racorduri la nivelul unui oras / tara (?) de 350000 locuitori? Cu regret NU CRED!