Noutati :

Olimpiada Nationala de Chimie, la final! S-au impartit diplomele si premiile

5 februarie, 2011 - 02:49 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
5

Mai mult de jumatate din cei 400 de elevi participanti la Olimpiada Nationala de Chimie care s-a desfasurat la Timisoara, au plecat acasa cu diplome si cu premii. Tot acum s-a stabilit si Lotul national largit al chimistilor.

Din pacate, judetul Timis, care in acest an a fost gazda evenimentului, nu a castigat prea multe premii. Astfel, Timisul a castigat, la clasa a VIII-a, 2 mentiuni speciale, la clasa a IX-a, un premiu intai, un premiu al treilea si 3 mentiuni speciele, la clasa a XII-a o singura mentiune speciala. La clasele a X-a si a XI-a Timisul nu a castigat niciun premiu. Nici in Lotul national largit al chimistilor nu a fost selectat niciun elev din judetul nostru si nici cele mai bune rezultate nu au fost obtinute la lucrarile practice si la cele teoretice.

Cei care au obtinut premiile I, II, III si mentiuni la clasele a XI-a si a XII-a au primit si diplome din partea Universiatatii de Vest din Timisoara, chiar din mana rectorului Ioan Talpos. Aceste diplome sunt, de fapt, Certificate de debut in chimie, iar cei care aleg sa se inscrie la Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara vor intra pe un loc bugetat si fara niciun fel de examen. „Cei care vor veni la noi vor beneficia de finantare de la stat in valoare de 10.000 de lei”, a declarat rectorul UVT pe scena salii de spectacole a Liceului „Ioan Vidu”, acolo unde a avut loc festivitatea de premiere. Universiatea de Vest a mai acordat si diplome de excelenta celor care au ocupat primul loc la clasele a VIII-a, a IX-a si a X-a.

Premiantii Olimpiadei Nationale de Chimie, editia a 45-a sunt:

Clasa a VIII-a
Premiul I – Mircea Mirea – Scoala Generala nr.2 „Traian” din Craiova
Premiul al II-lea – Tiberiu Pana – Colegiul National „Mihai Viteazu”, Prahova
Premiul al II-lea – Vlad Mandric – Scoala Generala nr. 52, Bucuresti
Premiul al III-lea – Robert Gal – Scoala Generala nr. 5, Arad
Premiul al III-lea – Dumitru Calugaru – Scoala Generala nr. 8 „Constantin Savoiu”, Targu Jiu

Clasa a IX-a
Premiul I – Maria Andreea Filip – Liceul International de Informatica Bucuresti
Premiul I -Klaus Andreas Ludescher – Colegiul National „C.D. Loga”, Timisoara
Premiul al II-lea – Carmen Florea – Liceul International de Informatica, Bucuresti
Premiul al II-lea – Sabina Vlazan – Colegiul National „Grigore Moisil”, Timisoara
Premiul al III-lea – Cristian Robea – Colegiul National „Moise Nicoara”, Arad

Clasa a X-a
Premiul I – Andreea Bobu – Liceul International de Informatica, Bucuresti
Premiul I – Mihai Pana – Colegiu National „Vasile Lucaciu”, Baia Mare
Premiul al II-lea – Serban Ilca – Liceul International de Informatica, Bucuresti
Premiul al III-lea – Mihaela Tarnea – Colegiul National, Piatra Neamt
Premiul al III-lea – Maraliana Ieseanu – Colegiul National, Piatra Neamt

Clasa a XI-a
Premiul I – Vlad Bacauanu – Liceul International de Informatica, Bucuresti
Premiul I – Alexandru Paraschiv – Colegiul National „Sf. Sava”, Bucuresti
Premiul al II-lea – George Baltac – Colegiul National „Neagoe Basarab”, Oltenita, jud. Calarasi

Clasa a XII-a
Premiul I – Andreea Scuban – Colegiul National, Iasi
Premiul I – Emanuel Bodoarca – Colegiul National „Sf. Sava”, Bucuresti
Premiul al II-lea – Catalina Spatarelu – Colegiul National „I. L. Caragiale”, Ploiesti

Premii speciale au primit toti cei 20 de participanti la Olimpiada din judetul Timis, dar si cei care au avut cele mai bune lucrari parctice si lucrari teoretice. Primii 15 clasati, de la fiecare clasa participanta, in parte, vor putea participa la sfarsitul lunii august, la tabara nationala de chimie care se va desfasura la Caransebes.

Premiul de excelenta al olimpiadei a fost primit de echipa participanta din judetul Maramures, astfel ca anul viitor, olimpiada nationala se va desfasura la Baia Mare, in judetul Maramures.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari elevilor care au obtinut premii si profesorilor care i-au pregatit. Din pacate acesti elevi talentati vor pleca la studii in strainatate si nu se mai intorc inapoi . S-a mai intors doar „marele” chimist Funeriu spre „binele”invatamantului romanesc.
    Nu iteleg de ce pe site-ul olimpiadei nu au fost postate rezultatele finale nici acum.

  2. Rara am vazut un site de olimpiada mai slab. Si Pavel are dreptate, nici acum nu au fost postate rezultatele. Domnul inspector in loc sa-si puna fotografia personala (intereseaza pe cineva??!!) mai bine s-ar ocupa de probleme organizatorice…

    • La clasa a-8-a au fost doua subiecte gresite din start,au venit sa le schimbe dupa vreo ora si ceva iar laproba practica cel putin 25% dintre elevi au gresit pentru ca solutiile erau foarte diluate,se pare ca numai la unii elevi.Solutiile au fost preparate de elevi de clasa a11-a si probabil neverificate de nimeni.Halal olimpiada nationala in anul de gratie 2011.Rusine!!!

  3. Olimpiada Nationala de Chimie din 2011 a avut un site foarte slab. Inspectorul general al judetului Timis a fost mai preocupat de propria imagine dacat de postarea unor date esentiale pe site (rezultatele au fost postate la cateva zile de la intoarcerea participantilor acasa).

  4. Stie cineva site-ul olimpiadei nationale din 2012 ??