Noutati :

Occidentul, Un Etern Magnet Pentru Migrantii Din Romania

24 noiembrie, 2016 - 02:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Condițiile de muncă și trai din România s-au îmbunătățit semnificativ în ultimele două decenii. Cu toate acstea, numărul celor care aleg să plece în străinătate la muncă nu este deloc mai mic. Este de înțeles faptul că oamenii sunt într-o permanentă căutare de ceva mai bun. Românii nu sunt de altfel singurii care sunt atrași de o viață mai bună în străinătate, iar cifrele recente arată faptul că la nivel global migrația este în creștere. Efectele globalizării sunt evidente și continuă să se accentueze.

Provocările sunt de tot felul, însă pentru cei care au reușit să își găsească un loc de muncă acceptabil, acestea se rezolvă cu mai multă ușurință. Există mai multe metode de a trimite bani acasă azi decât în orice alt punctal istoriei. Concurență intensă a dus la scăderea accentuată a prețurilor, iar aceste beneficii sunt extrem de importante pentru lucrătorii migranți. TransferGo a apărut tocmai din dorință de a-i ajută în demersul lor, și să le simplifice mult misiunea.

Trei Milioane De Români Muncesc în Străinătate

Un Raport al Organizației Națiunilor Unite indică faptul că numărul total al românilor care lucrează peste granițe a depășit trei milioane. Această limită psihologică sugereaza faptul că interesul a rămas intact și este chiar în creștere. Este firesc că numărul celor care trimit bani acasă să crească pe cale de consecință, iar cei ce oferă servicii de remitentă sunt beneficiarii direcți. Mai mult, simbioza dintre aceste companii și clienți aduce beneficii ambelor părți și forțează întreagă industrie să se adapteze.

Motivele pentru care românii pleacă să muncesca în străinătate sunt numeroase, dar viața mai bună reprezintă prioritatea. Cum calitatea vieții este direct legată și de banii câștigați, motivele sunt cât se poate de simple și ușor de înțeles. Mulți aleg să lucreze acolo pentru a oferi sprijin financiar familiei rămase în România, un motiv în plus să trimită bani acasă ieftin și sigur. Per total, România a devenit a patra țară din Uniunea Europeană ca număr de migranți, și se apropie vertiginos de podium.

Miliarde De Dolari Trimise în Tara

Numerele vorbesc de la sine și prezintă o imagine pe cât de surprinzătoare pe atât de impresionantă. Faptul că suma totală transferată de către lucrătorii migranți înapoi în România s-a ridicat la 3,2 miliarde de dolari în 2005 este confirmat de raportul Băncii Mondiale. Italia, Spania și Germania sunt destinațiile preferate de români și sura a două treimi din banii trimiși în țara.

Marea Britanie și Anglia în special au devenit foarte atractive în ultimi doi ani, însă acest lucru se poate schimba după Brexit. Momentan, această piață este în continuă expansiune, iar TransferGo îi ajută pe românii plecați la muncă aici să trimită bani acasă repede și ieftin. La o conferința recentă cu jurnaliști din România, compania a prezentat cele mai noi produse financiare și modul în care pot fi folosite. Ceea ce a surprins și impresionat audiența este faptul că timpul de transfer s-a redus considerabil.

Până de curând, simplă idee de a trimite bani în țara cauza dureri de cap. Faptul că trebuia să accepți plată unor comisioane exagerate și să aștepți zile în șir să primești suma complicau mult lucrurile. TransferGo trimite bani de 10 ori mai ieftin și reduce timpul de așteptare la cel mult 30 de minute.  Este firesc ca aceste numere sa ii faca pe unii oameni sceptici, dar prima utilizare reusita a serviciului va risipi aceste dubii. Industria financiara se schimba la toate palierele, iar aceste modificari punctuale sunt cele care ii intereseaza si din fericire afecteaza pozitiv pe milioanele de romani plecati la munca in strainatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...