O singura oferta pentru contractul de peste 2 milioane si jumatate de lei pentru primele lucrari la viitorul MultipleXity, Centrul de Tehnologie si Arta de la Timisoara

TIMISOARA. O singura oferta a fost depusa pentru realizarea primelor lucrari la viitorul Multiplexity si a intrat in evaluare.

CITESTE SI: Nou termen in licitatia pentru cea mai scumpa bucata de autostrada din Romania, de nici 10 km, pe Lugoj – Deva, dupa deblocarea procedurii. Cele 6 firme ramase in cursa, asteptate cu ofertele pentru contractul de peste 300 de milioane de euro 

Este vorba despre o asociere intre Rogera Prest Com SRL, ca lider, si Rogera SRL. Lucrarile ce urmeaza sa fie efectuate in prima faza sunt estimate la 2.047.351,30 lei fara TVA.

Proiectul prevede reabilitarea fatadei Muzeului “Corneliu Miklosi”, la care se adauga inlocuirea pavajului din jur, instalarea de mobilier urban si modernizarea iluminatului, pentru a crea un spatiu dedicat nucleului creativ din Timisoara.

In cadrul acestui prim proiect urmeaza sa fie plantati 19 arbori, iar 3 pini maturi vor fi pastrati.

Investitia vizeaza modernizarea/realizarea a:
2408 mp de suprafata pavata cu piatra naturala
1012 mp de suprafata vegetala
857 mp de suprafata plantata cu graminee si plante perene

Dupa aceste interventii, va urma un nou proiect, mai amplu, de amenajare.

MultipleXity, asumat prin dosarul de candidatura pentru castigarea titlului de Capitala Europeana a Culturii, va fi amenajat in fostele ateliere de reparatii ale STPT, de pe bulevardul Take Ionescu.

MultipleXity va gazdui o cladire de 6500 mp care va fi construita in doua etape. Prima etapa va fi realizata si finalizata pe o suprafata de 2500 mp, iar a doua etapa va fi desfasurata pe 4000 mp. In final, Centrul va contine spatii multifunctionale, spatii pentru expozitii, laboratoare interactive pentru copii si adulti, zone de experimentare.

Aceasta va fi, in cele din urma, cea mai mare investitie asumata de Primaria Timisoara prin dosarul de candidatura Timisoara Capitala Culturala Europeana, unde a fost prevazuta in 2016 o suma estimata de 12 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Depoul de pe Take Ionescu a fost desfiintat de doctore Goia cu dedicatie pentru baiat, sa-si faca saracutul biserica si manastire la 100 m de cealalta din coltul pietei Cartan. Din ce a ramas Robu a sifonat banii impreuna cu ingramaditul de Culita pe un ipotetic muzeu la care se lucreaza de 10 ani. La anul cand Timisoara este capitala culturala Timisoara se va lauda cu muzeul Banatului din centru inchis de vreo 15 ani, muzeul de tramvaie in care majoritatea sunt vechituri aduse de la nemtii in anii 90 care nu au nici o legatura cu istoria orasului. Viziunea unor tractoristi care au fost la carma orasului. Novi Sad care ar fi trebuit sa fie capitala culturala odata cu Timisoara in 2021 este in astazi in 2022 pentru ca aveau finalizate toate proiectele propuse!