O singura firma vrea sa cumpere cele 22 de camere video cu peste 300.000 de euro care vor completa sistemul de supraveghere pe malurile Begai si in zona centrala, la Timisoara

TIMISOARA. Primaria Timisoara vrea sa extinda sistemul de supraveghere video si a lansat inca din septembrie licitatia pentru cumpararea a 22 de camere care sa fie montate pe malurile Begai si intr-o portiune a zonei centrale a orasului.

Pentru aceasta extindere, vechea administratie a intocmit un Studiu de Fezabilitate inca din 2018, care a fost si aprobat de Consiliul Local, insa n-a mai apucat sa si faca achizitia.

Municipalitatea a facut anuntul pentru gasirea unui furnizor pentru noul sistem, care sa fie conectat la cel deja functional cumparat in cadrul proiectului pe bani europeni pentru reabilitarea malurilor Begai, iar la termenul limita pentru depunerea ofertelor, luni, s-a prezentat o singura firma, Backup Technology.

Se va achizitiona un sistem de monitorizare video a unei portiuni a canalului Bega si a unei portiuni a zonei centrale a Municipiului Timisoara format din: 22 camere de supraveghere video de tip SPEEDOM in 15 locatii de pe raza Municipiului Timisoara, dotare dispecerat (mobilier, echipamente media, echipamente de retea, etc), echipamente tehnice aferente(echipamente active si pasive de retea, echipamente media, etc), asigurarea bransamentelor electrice in locatiile in care nu este asigurata sursa de energie prin alte proiecte, lucrarile de cablare( fibra optica, cablu de energie, etc) prin canalizatia subterana existenta a Municipiului Timisoara( realizata in cadrul altor proiecte), executia unei infrastructuri(canalizatie subterana) pentru interconectarea la reteaua existenta- in locatiile in care se impune acest lucru„, se arata in anuntul postat in SICAP, in luna septembrie, de Politia Locala Timisoara, aflata in subordinea Primariei.

Extinderea sistemului va cuprinde tronsonul dintre Podul Dacilor si Podul Mihai Viteazu. Apoi, o parte din zona pietonala din centrul orasului, respectiv intersectia Savoya cu Martin Luther, intersectia str. 2 Mai cu Mercy, intersectia Griselini cu Proclamatia de la Timisoara, intersectia strazilor Proclamatia de la Timisoara si Augustin Pacha, Emanuil Ungureanu, Gheorghe Lazar si bd. 16 Decembrie. Iar pe canalul Bega, din cele 22 de camere, vor fi instalate 5, in completarea celor deja amplasate acum cativa ani.

Valoarea estimata a contractului pentru achizitia camerelor de supraveghere video era de 1.314.979 lei fara TVA, adica peste 300.000 de euro, cu TVA.

Singura oferta depusa a intrat acum in evaluare tehnica si financiara.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Nostradamus spune:

  Poate „0 singura firma vrea sa VÂNDĂ cele 22 de camere video”. Sau Primaria vrea metoda ” buy back”?

 2. stercalau cop spune:

  bag sama ca in serviciul tehnic al primariei-care cuprinde vreo 70 de persoane-este constituit din tarani,ciobani ,vinzatori si alti habarnisti in ale tehnicii moderne,daca pentru a treaba de copii din cercul tehnic al palatului pionierilor angajeaza firme si 2. ce sa supravegheze pe malul begheiului -cum curge apa sau ce fac doi pe o banca.bani aruncati de pomana.

 3. hotii spune:

  paispe mii de euro o camera video.

 4. [email protected]:) one! two.. spune:

  Mihaescule: tic tac !!