Noutati :

O noua tura de dezinsectie la Timisoara. Se vor imprastia substante si din avion si de la sol

11 iunie, 2022 - 09:11 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Primaria anunta o noua operatiune de combatere a tantarilor si rozatoarelor la Timisoara, in perioada 17 – 30 iunie.

CITESTE SI: Planuri pentru o Centura Feroviara legata de aeroport la Timisoara. Consiliul Judetean cauta o firma care sa intocmeasca Studiul de Fezabilitate cu peste 2 milioane de euro

Interventiile vor avea loc intre orele 21:00 si 06:00 de la sol, pentru ca intre orele 06:00 si 10:00, respectiv 17:00 – 21:00, sa fie imprastiate substante si din aer cu avionul.

Produsele folosite sunt: Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrin, pentru combaterea tantarilor adulti, atat pentru activitatea de dezinsectie aeriana cat şi pentru activitatea de dezisectie terestra; Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare; Deration Pellet avand substanta avand substanşa activa Bromodialone şi Colbrom Pasta – substanta activa Bromadiolone pentru combaterea rozatoarelor Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii şi se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Personalul implicat in efectuarea lucrarilor este calificat și autorizat in conformitate cu legislatia in vigoare, fiind dotat cu echipament de protectie corespunzator.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor.

In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

CITESTE SI: Se da drumul la trafic pe primul tonson complet reabilitat din Bulevardul Cetatii la Timisoara. Lucrarile se muta pe cealalta parteInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cine verifica cât de eficientă este soluția pentru țânțari că ultima dată s-a stropit cu apă simplă că țânțari nu au fost deranjați,aș vrea ca de data aceasta să fie eficientă această deratizare nu să plătim doar apa să se vadă și rezultatele bune.

    • Ce au țânțarii cu deratizarea? Sau, altfel spus, ce ai tu cu limba română?

  2. https://dexonline.ro/definitie/deratizare

  3. cum se poate la ora 6 dimineata cu avionul cum? Cum? Cum? Chiar asa nesimtiti de 2 luni tot va plimbati cu avinul de doua luni nu mai avem dreptul la somn? De ce dintre toate orele faceti galagie la 6DIMINEATA?