O noua serie de cursuri in luna aprilie, organizate de CCIA Timis. In ce domenii te poti specializa

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza in cursul lunii aprilie 2018 urmatoarele cursuri:

Competente informatice
Perioada: 16 – 27 aprilie 2018
Este un curs de INITIERE in domeniul utilizarii calculatorului si a sistemelor de operare recomandat persoanelor care doresc sa-si dezvolte competentele de utilizare la PC-ului pentru eficientizarea activitatii profesionale si a comunicarii, la locul de munca, acasa sau la scoala.

Structura cursului:
Cunoasterea conceptelor de baza cu privire la structura si functionarea unui PC;
Utilizarea functiilor de baza ale unui sistem de operare (Microsoft Windows);
Utilizarea unei aplicatii de procesare texte (Microsoft Office Word);
Folosirea foilor de calcul tabelar (Microsoft Office Excel);
Utilizarea mijloacelor moderne de comunicare (Internet, posta electronica).

Tematica cursului:
Sistemul de operare Windows – cautarea si organizarea informatei, tiparirea si scanarea documentelor, configurarea control panel si a ecranului desktop, instalarea si dezinstalarea programelor;
Microsoft Word – operatii de baza in documente;
Microsoft Excel – operatii elementare si concepte de baza, gestionarea datelor din foile de calcul, formatarea, copierea informatilor, formule si functii, diagrame, prelucrari de tip baze de date;
Internetul – generalitati si definitii, navigare, utilizarea regulilor de comportare in reteua Internet, servicii de posta electronica.
Lector: Danut BIRCEANU
Taxa de participare: 750 lei

Manager de proiect (Cod COR 242101)
Perioada: 16 aprilie – 3 mai 2018 (16 – 25 aprilie: pregatire teoretica (luni – vineri, orele 1630-2000); (27 aprilie – 3 mai: pregatire practica / realizarea proiectului)

Cursul se adreseaza persoanelor cu studii superioare care doresc sa acumuleze cunostinte si abilitati in domeniul managementului de proiect.
Formarea se axeaza pe conceperea si implementarea proiectelor finantate atât din domeniul public cât si din cel privat.

Cursul acopera tematica necesara pentru ocuparea unui post de Manager de Proiect, indiferent de tipul proiectului sau de locul de munca al persoanei nominalizate sa indeplineasca aceasta functie. Cursul trateaza modalitatile de redactare a unui proiect si tehnicile managerului de a asigura un bun control asupra proiectelor.
Certificatul de absolvire pentru ocupatia „Manager Proiect”reprezinta o conditie esentiala pentru oricine doreste sa deruleze proiecte cu finantare europeana.
Lector: Monica MISCA
Taxa de participare: 1000 lei

Responsabil de mediu (Cod COR 325710)
Perioada: 23 aprile – 4 mai 2018 (de luni pâna vineri intre orele 1700– 2100)
Cursul se adreseaza persoanelor din unitatile a caror activitate are impact asupra mediului.
in conformitate cu Legea nr.211 / 25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii / producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din rândul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”.

Tematica cursului:
– Evaluarea impactului de mediu generat de activitatile desfasurate de companie;
– Pasii de urmat in cazul aplicarii pentru o autorizatie / aviz de mediu;
– Planificarea si evaluarea unui audit intern;
– Modul de realizare a unui program de management de mediu;
– Proiectarea unui plan de monitorizare si interpretarea rezultatelor inregistrarilor;
– Modul de organizare si de coordonare a departamentului de protectie a mediului;
– Coordonarea trasabilitatii deseurilor periculoase si nepericuloase din cadrul companiei;
– Proiectarea planului de prevenire a poluarii accidentale;
– Organizarea unui plan de instruire;
– Modul in care se elaboreaza raportarile de mediu;
– Identificarea de strategii de sustenabilitate, avantaj major pentru dezvoltarea durabila a companiei.

Formator: Lavinia-Alina CaLUsERU
Taxa de participare: 800 RON.

 

Curs Inspector / Referent Resurse Umane (Cod COR 333304)
Perioada: 23 aprilie – 15 mai 2018 (luni-vineri, intre orele 1700-2000); (in zilele de 30.04 si 01.05 nu se face curs)
Tematica cursului:
– Contractul individual de munca;
– Vechimea in munca;
– Contractul colectiv de munca;
– Jurisdictia muncii;
– Raspunderea salariatilor;
– Salarizarea. Permisul de munca;
– Formarea profesionala;
– Asigurarile sociale de stat;
– Notiuni de organizare si legislatia muncii;
– Modul de desfasurare a activitatii ca intreprinzator particular;
– Recrutarea si selectia personalului;
– Aplicatii in programul REVISAL.

In cadrul cursului de Inspector Resurse Umane se va desfasura si un modul de instruire in aplicatia REVISAL, in urma caruia se obtine si un CERTIFICAT DE PARTICIPARE. Vor fi prezentate H.G. 500/2011 actualizata si OMMEPS 1918/2011. Pentru modulul de instruire REVISAL, fiecare participant va avea acces individual la un laptop.
Lectori: Lucica ZIRBaU, Dan COJOCARU, Delia FARCHESCU
Taxa de participare: 1000 RON

Curs utilizare S.I.C.A.P.
Perioada: 23 – 27 aprilie 2018 (luni – vineri, intre orele 16.30 – 20.30)

Cursul se adreseaza atat utilizatorilor S.I.C.A.P. (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare a achizitiilor publice) cât si viitorilor utilizatori si are rolul de a facilita modul de intelegere si de utilizare a sistemului in ceea ce priveste procedurile electronice de achizitii publice. Prin participarea la cursul de utilizare  S.I.C.A.P., operatorii economici vor deprinde abilitati in utilizarea mijloacelor electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe, prin intermediul catalogului electronic.
Participarea la acest curs este conditionata de absolvirea cursului EXPERT ACHIZITII PUBLICE sau cursul de INSTRUIRE LEGE 98/2016.

In cadrul cursului, se regasec noutatile in domeniul achizitiilor publice din: Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice (clasice), Legea nr. 99/2016 privind achizitiile sectoriale, Legea nr. 100/2016 privind concesiunile de lucrari si concesiunile de servicii, Legea nr. 101/2016 privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica, a contractelor sectoriale si a contractelor de concesiune de lucrari si concesiune de servicii, precum si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a
Contestatiilor prin aplicarea acestora in mediul on-line din cadrul S.I.C.A.P.

Tematica cursului vizeaza: Detalierea unor aspecte legate de documentatia de atribuire – fisa de date si documentele suport (documentul unic european, DUAE); Obligatii privind incarcarea documentatiei de atribuire in S.I.C.A.P.; Procedurile desfasurate integral prin mijloace electronice (on-line) devin regula pentru toate tipurile de proceduri; Procedura simplificata initiata prin publicarea in S.I.C.A.P. insotita de documentatia de atribuire aferenta – perioade si date limita pentru oferte; Utilizarea mijloacelor electronice; e-Certis, sistemul on-line si off-line; Catalogul electronic si noul S.I.C.A.P.; Dosarul achizitiei – trasabilitatea actiunilor asigurata de S.I.C.A.P.; Arhivarea electronica a dosarului achizitiei publice in cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.

Formator: Daniela GOIA
Taxa de participare: 600 lei + TVA

Curs FORMATOR (Cod COR 242401)
Perioada: 25 aprilie – 7 mai 2018 (luni – vineri, intre orele 1630-1930)

Cursul pastreaza formatul solicitat de legislatia in vigoare, acopera competentele vizate de standardul ocupational si ofera participantilor acreditarea ANC. Cursul vine cu o abordare de actualitate, non-formala si mereu interactiva, cu mult accent pe aspectul practic si cu studii de cazpe care participantii le pot folosi drept exemplu in momentul exersarii rolului de formator.

Desi poate parea un curs “tehnic”, adresat doar persoanelor care lucreaza in domeniul training-ului/resurselor umane sau care doresc sa exerseze rolul de formator in viitor, experienta ultimelor editii a demonstrat exact contrariul. Acest curs si-a dovedit utilitatea si in contextul exersarii altor roluri la locul de munca sau chiar in plan personal.
DE CE cursul de „formator ” ?

Pentru ca are la baza metode dinamice, interactive si practice;
„Incepand cu data de 1 ianuarie 2010, pentru a fi autorizati furnizorii de formare profesionala trebuie sa faca dovada ca realizeaza programele de formare profesionala cu formatori care au pregatirea pedagogica specifica formarii profesionale a adultilor si pregatirea de specialitate corespunzatoare programei de pregatire” ( art. 23, alin. 1 din OG 129/2000).
La sfarsitul cursului, participantii vor fi capabili:
– sa identifice necesitatile de instruire;
– sa foloseasca limbajul verbal, limbajul nonverbal si paraverbal in favoarea lor;
– sa administreze situatii dificile de livrare;
– sa aleaga informatia relevanta pentru obiectivele de instruire;
– sa construiasca activitati care sa duca la indeplinirea obiectivelor de instruire;
– sa faciliteze invatarea pe parcursul si dupa finalul programului de prezentare/instruire;
– sa evalueze programul de prezentare/instruire pe baza unor criterii relevante;
– sa faca rapoarte de instruire relevante pentru o companie;
– sa organizeze programele de prezentare/instruire.

Lector: Alin GRECU
Taxa de participare: 1000 RON.

INTRASTAT
Perioada: 26 aprile 2018 (orele 1000– 1700 )
Cursul vizeaza evitarea sanctiunilor pentru nerespectarea Legii nr.422/2006 si asigurarea corectitudii datelor ce se transmit catre Institutul National de Statistica.
Aceasta sesiune de instruire ajuta la intelegerea importantei statisticilor de comert intracomunitar, atât pentru economia României ca stat membru al Uniunii Europene cât si pentru Uniunea Europeana in ansamblu, la indeplinirea obligatiilor legale, la intelegerea modului de utilizare a informatiilor disponibile despre schimburile intracomunitare de bunuri pentru completarea declaratiei statistice INTRASTAT.

Formator: Anca Venera DIACONU
Taxa de participare: 400 RON +TVA

 

IMPORTANT!
Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (A.N.C.) iar certificatele obtinute la absolvire au recunoastere nationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele impreuna cu suplimentele descriptive in care se mentioneaza competentele dobândite au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din Romania, conform O.G. nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobândi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal Art. 21, alin. 2, lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.
Certificatele se elibereaza in max. 30 de zile de la absolvirea cursului.

Membrii CCIAT beneficiaza de 10% reducere din costul cursurilor, conform Ghidului Serviciilor.

Cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Informatii suplimentare si inscrieri de participare la Directia Formare si Perfectionare Profesionala, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0720444121, e-mail: [email protected], Tania Avramov-Manager DFP.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.