O noua sansa pentru persoanele defavorizate din Timis! Targul de joburi sociale organizat de CCIAT – un succes

TIMISOARA. Inca o sansa pentru persoanele defavorizate din Timis. Cel de-al doilea Targ de joburi sociale organizat de CCIAT a stras, si de data aceasta, un numar important de angajatori, dar si persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

„Aceasta actiune, cea de-a doua de acest tip din cadrul proiectului CASE – Competente Antreprenoriale Sociale, si anume un targ de joburi sociale, ceea ce inseamna un targ de joburi clasic pentru cei care cauta joburi in structuri ale economiei sociale. Avem aici aproximativ 12 joburi disponibile pentru persoanele defavortizate si 10 SES-uri prezente. Avem mai multe joburi disponibile in cadrul acestui targ, ca psiholog, agent de vanzari, organizator sau in domeniul nutritiei”, a declarat Daiana Buzatu, managerul de proiect.

Targul s-a adresat si de data aceasta persoanelor care apartin grupurilor vulnerabile. Mai exact, cei care au parasit timpuriu scoala, care locuiesc in comunitati izolate sau traiesc din venitul minim garantat, persoanelor cu dizabilitati sau din familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale, dar si femeilor aflate in situatii de risc sau de etnie roma.

„Ne bucuram ca avem sprijinul institutiilor competente in economia sociala si suntem mandri ca s-au creat 34 de locuri de munca si s-au prestat servicii medicale gratuite intr-un numar foarte mare. Camera de Comert este lider in acest proiect, partenerii sunt Societatea Gapa, Camera de Comert Vrancea si un partrener international. Ne mandrim ca astazi sunt toti prezenti, iar pana in decembrie toti cei care vor sa beneficieze de servicii gratuite si chiar de incadrari sa vina la Camera de Comert. Usile sunt deschise si ii asteptam”, a spus Florica Chirita, directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Targul de joburi sociale face parte din Proiectul ”CASE – Competente Antreprenoriale SocialE” si are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile pe piata muncii din Regiunile Vest si Sud-Est, atat in economia sociala cat si in economia formala. Rezultatele asteptate ale proiectului vizeaza consilierea, orientarea profesionala si mentoratul; furnizarea de programe de formare profesionala; infiintarea si dezvoltarea de SES-uri; organizarea de targuri de job-uri sociale si caravane ale inovarii sociale; organizarea Galei Excelentei in antreprenoriat social; participarea la un schimb transnational de bune practici.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...