O noua medalie de aur la Geneva pentru un absolvent al Universitatii Politehnica din Timisoara

Timisoara:  Corneliu Birtok-Baneasa, inventatorul de 36 de ani din Deva a primit o noua medalie de aur, juriul Salonului International de Inventii de la Geneva apreciind in mod deosebit utilitatea dispozitivului „Good Fill”, un dispozitiv menit sa ajute soferii sa-si alimenteze automobilele cu lichid de parbriz fara a fi nevoiti sa cumpere recipiente de plastic. Acest dispozitiv poate fi montat in benzinarii sau chiar parcari de pe autostrada.
corneliu-birtok-baneasa
Corneliu este absolvent al Universitatii Politehnica din Timisoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara, sectia Autovhicule Rutiere. Fiind un student si mai apoi specialist implicat si pasionat de procese tehnice, inventatorul a primit de-a lungul anilor diverse premii la saloanele internationale de inventica de la Geneva, Kuwait, Moscova si Romania. Cel mai cunoscut dispozitiv care deja este disponibil pe piata este un dispozitiv dinamic de transfer al aerului care scade consumul de carburant (cu 10-15%) dar creste si puterea motorului cu 8-10%.

Universitatea Politehnica din Timisoara se mandreste cu asemenea absolventi si ii doreste tanarului specialist mult succes si cat mai multe premii care sa-i rasplateasca munca.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.