Noutati :

O multime de firme la seminarul pe tema noutatilor din legislatia vamala, organizat de CCIAT la Timisoara

20 aprilie, 2017 - 01:57 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Agentii economici au venit in numar mare in sala CEDO a Camerei de Comert Industrie si Agricultura Timis pentru a afla noutatile din legislatia vamala.

Seminarul a fost organizat de CCIAT in colaborare cu Directia Regionala Vamala Timisoara si Asociatia Operatoratorilor Economici Autorizati din Romania. Cei care au facut prezentarile au avut parte de o asistenta numeroasa.

Datorita faptului ca din martie sunt cateva reglementări noi privind legislatia vamala, vrem ca toti operatorii care opereaza in import/export sa fie informati de la sursa si cat mai repede. Pe lângă Directia Vamala, la seminar, este prezenta si Asociatia Operatorilor Economici din Romania, care vine din nou cu completari vis a vis de aceste noi reglementari”, spune Florica Chiriță, director executiv al CCIA Timis.

Reprezentantii Directiei Vamale au venit cu trei teme importante pe care le-au prezentat celor interesati.

Conceptul de vamuire centralizata la nivel national, statutul de agent economic autorizat si aplicarea simplificarilor in declararea marfurilor. Consider ca aceste seminarii sunt importante pentru oamenii de afaceri din Timis pentru a fi informati cu privire la modificarile legislative aparute in legislatia vamala si totodata, poate cel mai important, de a vedea care sunt avantajele create pentru dansii, care deriva din aceste modificari„, a declarat Gabriel Moldovan, directorul executiv al Directiei Regionale Vamale Timisoara.

O alta prezentare a apartinut Asociatiei Operatoratorilor Economici Autorizati din Romania, o structura nou infiintata, care a vrut sa le expuna celor prezenti beneficiile de care au parte daca adera la noua organizatie.

Este o asociatie noua, care doreste sa adune laolalta firmele care sunt certificate AEO la nivel national si bineinteles firmele care vor sa devina certificate AEO sau sa obtina acest statut. Noi am structurat aceste beneficii sub patru mari dimensiuni, partea de networking, de conectare, partea de implicare, partea de informare si expertiza. In linii mari ne dorim ca Asociația AEO Forum sa devină o platforma pentru dezbaterea acestor orientari si norme cuprinse in legislatia nationala si internationala referitoare la certificarea AEO care inseamna Operator Economic Autorizat”, spune Marius Gaita, membru fondator al AEO Forum.

De la inceputul lui 2017 si pana acum, Camera de Comert Industrie si Agricultura Timis a organizat mai multe seminarii de informare a mediului de afaceri din judet, iar seria continua.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...