O borna kilometrica simbolica, pe locul viitorului punct de trecere a frontierei de pe traseul autostrazii Timisoara – Moravita care ne va lega de Belgrad

TIMISOARA. A fost stabilit locul unde va fi construit Punctul de Trecere a Frontierei de la Moravita spre Serbia, pe traseul viitoarei autostrazi care ne va lega de Belgrad. In acest loc a fost amplasata, simbolic, o borna kilometrica ce arata Km 0 al A9.

CITESTE SI: Un privat va construi parcerea din plin centrul Timisoarei. Vor fi disponibile aproximativ 500 de locuri, dar abia peste 4 ani

„Pozitia viitorului Punct de Trecere a Frontierei de la Moravita, de pe autostrada A9 Timisoara – Moravita, a fost stabilita zilele trecute, la a doua reuniune a Grupului de lucru la nivel de experti. Cu aceasta ocazie, in locul unde va fi noul PTF, a fost amplasata si o borna kilometrica simbolica – Km 0 al A9”, a transmis DRDP Timisoara.

O intalnire a celor responsabili de construirea autostrazii, atat din partea romana, cat si din partea sarba, a avut loc la Moravita.

„Detaliile referitoare la conexiunea intre autostrada Timisoara – Moravita si autostrada Belgrad – Vatin si stadiul celor doua proiecte au fost discutate la intalnirea care a avut loc la Moravita si la care au participat reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, CNAIR, DRDP Timisoara, Autoritatea Vamala din Romania, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, proiectantul desemnat pentru elaborarea studiului de fezabilitate – Search Corporation –, precum si reprezentantii Intreprinderii Publice a Drumurilor din Republica Serbia”, mai precizeaza DRDP Timisoara.

Va reamintim, se apropie de finalizare documentatia pentru viitoarea Autostrada care sa lege Timisoara de Belgrad. Studiul de Fezabilitate intocmit de Egis a fost depus pentru obtinerea avizului de Mediu si astfel poate fi consultat SF-ul in forma lui din acest moment.

Studiul de Fezabilitate, cu toate avizele, trebuie sa fie gata cel tarziu in septembrie.

In paralel, tot in aceasta etapa, se fac si ultimele interventii pentru incheierea Studiului Geotehnic, in baza caruia se poate realiza ulterior proiectarea si dimensionarea structurii rutiere.

Zilele acestea, specialistii foreaza in zona Liebling – Jebel.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Gargara spune:

  Si cam cati ani va fi tot numai km 0 pentru aceasta autostrada? Ca eu eram inca neinsurat cand s-a vorbit prima data de auttostrada asta spre Belgrads. Acuma am copchii la liceu si inca se mai discuta de aceasta autostrada, cum va fi, cand va fi, cine sa o faca, cum sa o faca, etc, etc…..
  Tot asa si la autostrada spte Severin, Calafat. Asa zambesc cand trec pe autostrada si vad indicator ca acuma o luatti la drapta in directaia Calafat…… Si autostrada are numai 6 km. Dupa aia ai vreo 400 km de drum fara autostrada….. Dar avem indicator ca mergeti spre Vama Calafat…

 2. @Gargara spune:

  Macar ai dat copchii la scoala, poate asa nu ajung ca tine desi greu scapi de prostie uneori.

 3. Vio spune:

  Și Vama unde o pun, o mai fac?poate scăpăm de vamă rămâne doar punct de trecere a frontierei.

 4. puiu spune:

  domnilor din[ MT si CJTIMIS] Santem in sec XXI ,eu nu am vazut in EUROPA ca doua tari vecine sa nu aibe legaturi directe pe calea ferata si terestra[autobuze,microbuze] BUC_TIM-BEOGRAD sau macar TIMISOARA -BEOGRAD,dar…..SE va construi autostrada care inghite pana sa se faca o suma EXORBITANTA pentru studii de pre––fezabilitate ,,,foraje”si alte costuri neprevazute”in caietul de sarcini Ar fi momentul ca macar aceste doua rute sa fie REPUSE la loc asa cum a fost in SEC XX. Cu autostrada sper ca pana prin 2049sa se inceapa.

 5. Simona spune:

  Q: Why , when & what ?
  A: the lost book (team work !:)
  HTP 🙁 ?

 6. grindeanu prostul scolii spune:

  GATA sa realizat …ramanem cu borna …ce atata ura , atat poate acest guvern de plagiatori si ANALfabeti .
  Se vor mai platii din banii publici studii peste studii si machete …si asta , de vina va fi Putin si oculta mondiala care saboteaza aceasta mirifica tara numita Rromania.

 7. Marean spune:

  Nu mai fi corporatista…

 8. marius spune:

  Da, borna 0. Zero. Exact asta e nivelul. Extrem de sugestiv.