O asociere de firme din care face parte si Umbrarescu desemnata sa termine Centura Sud la Timisoara

TIMISOARA. Ramasa la un stadiu de nici 60% realizare, Centura de Sud Timisoara are un castigator in licitatia pentru finalizarea lucrarilor, dupa ce CNAIR a reziliat contractul cu italienii de la Tirrena Scavi.

CITESTE SI: Pasaje si strazi inundate dupa ruperea de nori de la Timisoara. Video

Dintre cele 5 oferte depuse la finele lunii aprilie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis ca Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL intruneste toate conditiile pentru terminarea acestui obiectiv esential pentru Timisoara.

In urma finalizarii procesului de evaluare a ofertelor depuse, DRDP Timișoara a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului de ‘Executie a lucrarilor din cadrul obiectivului Varianta de Ocolire Timișoara Sud – rest de executat’.

Ofertantul desemnat castigator este Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 383.844.478,02 lei, fara TVA. Perioada de executie a lucrarilor va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de incepere, iar perioada de garantie a lucrarilor va fi de 10 ani.

Semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea contestatiilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire.

La data rezilierii contractului anterior, in decembrie 2022, progresul fizic al lucrarilor era de 58,26%„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. In sfârșit se va circula in mai puțin de un an pe centura de sud dacă nu depune Super Construct contestație!🤣🤣

 2. In toamna încep lucrarile

 3. Parca vad ca se gaseste careva sa depuna contestatie.Dar nu se lauda ministrul transporturilor ca legea licitatiilor a fost modificata si ca cel desemnat castigator se poate apuca de treaba chiar daca se depun contestatii?Altfel ne-a batut Dumnezeu daca depune careva contestatie…

 4. Care 60 la %?

 5. Nu se poate dupa atatia ani sa nu avem o centura ocolitoare a orasului.

  Speram ca se tin de cuvant .

 6. Ei vor face si centura de vest și va fi gata foarte repede!
  Ar fi bine dacă studiul de fezabilitate pentru autostrada Timișoara Oravița ar fi gata până termină centura pentru că atunci cu siguranță tot el va câștiga!
  Atunci ar avea grupat două santiere mari împreună cu tunelul.

 7. Decembrie 2022 – se reziliaza contractul cu fostul constructor Tirrena Scavi. Iunie 2023 – a fost castigata licitatia. Urmeaza contestatiile, apoi incep lucrarile. Cred ca fostul constructor (Tirrena Scavi) ar fi terminat la termenul prelungit, decembrie 2023, sau macar in primavara lui 2024. Acum SIGUR nu va fi gata la data respectiva. Bravo Grindeanu, le-ai aratat cine-i seful! noi, prostimea, ramanem cu ochii in ploaie, ca de obicei. Pe banii nostri.

 8. Trebuie reziliat și cu todini, legătura dn69-A1

 9. Se putea să nu ne amintesti cat esti de prost?!!
  Tirrena Scavi este in faliment!!
  Fraiere cu ciucuri!!

 10. Italienii sunt cei mai neseriosi din Europa, si la Blaj la sala au fost probleme

 11. Pentru ce se mai fac licitatii cand tot „cei din umbra” castiga?

 12. Pentru ca moldovenii au preturi mai bune, au scule noi si de ultima generatie, termina mai repede si nu se impotmolesc in mizeriile CNAIR, vezi cazul cand Umbrarescu a cumparat personal ceva coridor pentru a nu fi intarziat de CNAIR cu expropierile si s-a bagat in terenul lui sa termine proiectul tehnic sau sf-ul.
  Si apropos nu te-ai saturat de tehnicalitatile date ca justificare pentru intarzieri chiar si de 5 ani? Sau daca iti place pizza asa mult, e loc de inca un ‘romeno’ in cizma…