O aeronava ce venea de la Bergamo a aterizat la Timisoara din cauza ninsorii puternice de la Arad

TIMISOARA. Traficul de pe Aeroportul International Timisoara „Traian Vuia“ se desfasoara normal, in conditii de iarna cu ninsoare abundenta.

Operatiunile de deszapezire, au inceput din noaptea de vineri spre sambata si se desfasoara continuu pe toate suprafetele de miscare, pentru a permite aterizarea si decolarea aeronavelor in conditii optime.

Activitatea de deszapezire se efectueaza conform „Planului de interventie in caz de zapada”. In prezent se lucreaza cu 8 utilaje la curatarea suprafetelor de rulare, a platformei si a pistei. Interventiile au fost programate in asa fel incat sa nu afecteze traficul aerian.

Pana in acest moment, nu a fost nevoie sa intervenim si cu materiale anti-derapante, dar, daca conditiile meteo o vor impune, vom face si acest lucru. Principalul nostru obiectiv este asigurarea sigurantei pasagerilor si a aeronavelor, de aceea utilajele lucreaza la foc continuu. Pista se prezinta in conditii de operabilitate, iar singurele intarzieri inregistrate au fost dimineata, insa sunt intarzieri normale pe timp de iarna din cauza degivrarii aeronavelor, operatiune care se realizeaza cu pasagerii la bord”, spune directorul AIT, Daniel Idolu.

In cursul zilei de sambata, o aeronava Wizzair Bergamo-Arad a aterizat la Timisoara la ora 10.49 cu 91 de pasageri la bord, din cauza conditiilor nefavorabile de pe aeroportul Arad.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...