Nu unul, ci doua targuri sunt la Muzeul Satului Banatean. Timisorenii sunt asteptati la targul mesterilor populari si la cel traditional, de toamna

TIMISOARA. De o parte paine proaspata de casa, roti de branza afumata, ciocolata si alte dulciuri de casa, iar de alta icoane, oboi, costume populare si vase din ceramica. Zeci de timisoreni au participat la targurile de la Muzeul Satului.

Daca partea tanara a Timisoarei s-a prezentat la curatenia de toamna, la „Let’s Do It, Romania!”, persoanele trecute de floarea varstei au mers la Muzeul Satului, la cele doua targuri care se desfasoara in acest sfarsit de saptamana la Padurea Verde.

4 lei costa kilogramul de paine proaspata, facuta in cuptor pe vatra. E pufoasa si mirosul te imbie sa o gusti. Casul iti face cu ochiul, iar rotile de branza afumata iti fura privirile.

La doi pasi, carnati si alte bunatati din carne cer parca sa faca parte din aperitiv, dupa ce te intorci acasa. Nu lipsesc dulciurile: ciocolata de casa, nuga, covrigei, acadele si multa turta dulce. Mierea de albine si produsele bazate pe aceasta sunt si ele la ordinea zilei. Sunt si cumparatori. Fie ca doresc un vas de ceramica ornamental sau unul folositor la bucatarie, timisorenii scot destui bani din buzunare.

Pe o alta alee a Muzeului Satului si-au facut loc costumele populare. Din pusta Banatului sau specifice anumitor zone, acestea sunt puse la dispozitia cumparatorilor.

Preturile difera de la cateva zeci de lei pentru o ie, la peste o suta de lei pentru costume intregi. Ceva mai incolo, stau intinse instrumente populare ca oboiul, fluierele, cimpoiul romanesc si altele. Costurile sunt mai mari, de la cateva sute de lei, la ordinul miilor de lei.

Nu lipsesc icoanele din repertoriul standurilor de la targ, fie ele sculptate direct pe lemn sau pictate pe sticla. Diverse alte obiecte din lemn, de la mese si scaune la linguri pot fi gasite la targurile care au loc la Padurea Verde.

Intrarea este libera, iar targurile sunt deschise si maine, intre orele 10-20.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.