Noutati :

Nu ti-ai platit impozitele, ramai fara indemnizatia pentru cresterea copilului!

1 februarie, 2012 - 11:35 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

Guvernul le-a pus gand rau celor care nu-si achita impozitele locale si i-a exclus de pe lista persoanelor care pot beneficia de venit minim garantat, indemnizatie lunara pentru cresterea copilului sau alocatie pentru sustinerea familiei.
Conform datelor centralizate de Ministerul Muncii, circa 10% dintre beneficiarii de ajutoare sociale raman fara ele pentru ca au restante mai vechi de un an la plata taxelor si impozitelor. In acest moment, primesc ajutoare sociale 700.000 de oameni, conform Ministerului Muncii.

Situatia completa a restantierilor

La solicitarea Ministerului Muncii, pana la data de 31 ianuarie, toti primarii au avut obligatia sa transmita Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala, situatia beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocatia de sustinere a familiei si indemnizatia de crestere a copilului- care nu si-au platit impozitele locale.

Iata situatia restantierilor :
·Alocatia de sustinere a familiei: 11, 65% dintre cei 347.469 beneficiari nu si-au platit impozitele locale;
Venitul minim garantat: 10,84% dintre cei 190.490 de beneficiari nu si-au platit impozitele locale;
Indemnizatia de crestere a copilului: 6,71% dintre cei 177.577 de beneficiari nu si-au platit impozitele locale.
Asadar, 10,21 % din totalul beneficiarilor inregistreaza restante.

Mures, Dolj, Bacau – cei mai multi beneficiari cu restante

Judetele in care exista cel mai mare numar de restantieri sunt: Mures-23,4%, Dolj-17,12%, Bacau-16,9%, Salaj-16,43%, Giurgiu-16,18%, iar in capitala-7,92% dintre beneficiari. Toti cei care au restante la plata impozitelor locale ies din plata incepand de astazi, 1 februarie, a.c. Toti beneficiarii vor fi instiintati de suspendarea platii. „Acestia sunt repusi in drepturi, in momentul in care fac dovada platii taxelor. Astfel, daca cetatenii isi achita obligatiile locale intr-o perioada de 5 luni de zile, reintra in plata si vor primi si drepturile din urma. In situatia in care nu platesc restantele in aceasta perioada de timp, dreptul inceteaza , iar beneficiarul trebuie sa reia intreaga procedura, pentru a reintra in drepturi„, potrivit oficialilor Ministerului Muncii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. da, chiar, daca romii platesc impozite pe castelele lor, nu iesim din gaura? poate iesim din criza! si sa-mi dea si mie alocatia, fetitza mea a implinit deja 4 ani dosarul e depus de aproape 2 ani… sau sa renuntz cum m-a sfatuit o doamna de la alocatii ( Resita). tzara de…