Noutati :

Nu se mai tine BAC-ul? Examenul de Bacalaureat 2014 este in pericol!

4 iunie, 2014 - 02:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Noi emotii pentru absolventii de liceu care in cateva zile trebuie sa se prezinte la Bacalaureat 2014. Examenul  de BAC e in pericol pentru ca tot mai multe cadre didactice refuza sa faca parte din comisiile de examen, deoarece sunt platite cu sume derizorii, sustin reprezentantii FSLI, care cer Guvernului suplimentarea acestor fonduri.

Conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI) arata miercuri, intr-un comunicat de presa, ca primeste zilnic semnale de la liderii sindicatelor afiliate, care atentioneaza ca tot mai multe cadre didactice nu mai doresc sa faca parte din comisiile de bacalaureat, considerandu-se umilite prin banii primiti ca supraveghetori si evaluatori, in conditiile in care responsabilitatea este foarte mare.

Un profesor primeste 19 lei/zi pentru asistenta si trei lei pentru o lucrare corectata la acest examen de bacalaureat. Cum sa nu se se simta umiliti? Cum sa fie ei motivati cu aceasta suma? Cum sa doreasca ei sa faca parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum cand se pune o presiune imensa pe ei, avand in vedere scandalurile din anii trecuti, care au aruncat o pata de noroi asupra intregului invatamant din Romania?„, a declarat presedintele FSLI, Simion Hancescu.

Federatia Sindicatelor Libere din invatamant avertizeaza ca examenul de bacalaureat, care va incepe saptamana viitoare, este in pericol. in acest context, FSLI cere Guvernului sa gaseasca o solutie pentru suplimentarea sumelor acordate cadrelor didactice din comisiile de bacalaureat.

De asemenea, conducerea FSLI sustine ca un alt motiv de nemultumire este legat de lipsa fondurilor pentru acordarea integrala a drepturilor salariale obtinute prin sentinte judecatoresti.

Solicitam luarea masurilor care se impun pentru plata integrala a drepturilor salariale castigate prin instanta, aferente trimestrelor I si II ale anului 2014. Altfel, riscam sa nu avem cu cine sustine acest examen important din viata copiilor nostri„, potrivit sursei citate.

CALENDAR BACALAUREAT 2014

26 – 30 mai  inscrierea candidatilor la prima sesiune de examen

30 mai  incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

10 – 12 iunie  Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A

1 – 13 iunie  Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B

16 – 20 iunie  Evaluarea competentelor digitale – proba D

23 – 27 iunie Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C

30 iunie  Limba si literatura romana – proba E)a) – proba scrisa

1 iulie  Limba si literatura materna – proba E)b) – proba scrisa

2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisa

4 iulie Proba la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) – proba scrisa

7 iulie Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00)

7 iulie Depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)

8 -10 iulie  Rezolvarea contestatiilor

11 iulie  Afisarea rezultatelor finaleInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...