‘Nu punem cioara mai presus de om’. Ultima decizie a primarului Nicolae Robu pentru zona din jurul Catedralei din Timisoara, plina de gainat. Video

TIMISOARA. Se intuneca cerul la ora exacta, la Timisoara. Punctuale precum englezii, ciorile care isi fac veacul in parcul din spatele Catedralei Mitropolitane se aduna ca la un semn la orele 17.30. Si sunt cu zecile de mii de cand a venit toamna si nu prea mai gasesc hrana la marginea orasului.

Si, in ciuda atmosferei de groaza desprinsa parca dintr-un film de Alfred Hitchcock, timisorenii sunt mai furiosi pe mizeria de nedescris pe care nesuferitele inaripate o lasa in urma: trotuare si banci pline de gainat.

De-a lungul anilor, autoritatile au pierdut toate bataliile cu ciorile, insa nu si-au pierdut speranta ca vor castiga razboiul.

Primii chemati au fost vanatorii care au tras mai multe focuri de arma in sperata ca vor impresiona pasarile, dar in zadar. Apoi, pompierii s-au urcat in copaci si au darmat cuiburile, insa ciorile s-au intors. In cele din urma, primaria a montat niste aparate care simulau tipete de soimi, dar nici acestea n-au impresionat pasarile.

 

Primarul Nicolae Robu anunta reactivarea catorva dintre vechile masuri impotriva ciorilor.

E o problema foarte grea. Timisoara se confrunta cu ea de cel putin 50 de ani, asta stiu eu, daca nu cumva si mai demult. Nu avem alta solutie decat simulatoarele cu sunete de pasari de prada, care au produs rezutate, si trebuie intervenit la cuiburi. De fiecare data sar impotriva noastra protectorii vietatilor. Trebuie sa avem grija de vietuitoarele pamantului, sa se perpetueze toate. Dar nu cred ca putem pune cioara mai presus de om. Cei care fac asta gresesc. Trebuie sa redam oamenilor Parcul Catedralei. Acum nu poti sa te asezi pe o banca, sa arunci o privire pe trotuare din cauza mizeriei pe care o produc zecile de mii de ciori. Simulatoarele trebuie repuse in functiune, reglate, ca frecventa, ca sunet generat. Am cerut sa se intevina si vom da jos si cuiburile. S-a dovedit din experienta ca aceste interventii au fost cu rezultat„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Robu.

VIDEO: Remus Gradinariu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. sunt peste 5 milioane in toata tara
    si zeci de mii in oras
    => o singura solutie eficienta
    ps: ce aveti cu pasarile ???

  2. VRĂJEALĂ !!!!! Nu se vrea curățarea Centrului Timișoarei !!!!! Repet …. NU SE VREA CURĂȚAREA TIMIȘOAREI !!!!

  3. Cate basme indruga dl. primar. Auzi tu, de 50 de ani ciorele-s problema in centrul Timisoarei.
    In urma cu 20 de ani nu ciorile erau problema in zona catedralei…

    Dar solutii exista. La Oradea au scapat de ciori dintr-o zona centrala.
    Iar taman la Sf. Gheorghe (Covasna) gasim urmatoarea informatie:
    –––––––––––––––
    „Am făcut un plan, un studiu şi din studiu a reieşit că dacă nu lăsăm să doarmă păsările atunci de bună voie o să plece”, Kelemen Laszlo – preşedintele Asociaţiei Rara Avis.

    Ornitologii s-au înarmat cu sirene şi lanterne şi, în fiecare dimineaţă şi seară au ieşit să gonească ciorile din oraş. După primul an acţiunile au început să aibă efect şi să fie tot mai puţine ciori. Aşa că primăria a decis să susţină financiar proiectul pentru a scăpa definitiv de ciorile care făceau zgomot şi mizerie.
    –––––––––––––––

    Costul acelui contract: 30.000 lei. Cu destula rabdare au reusit sa alunge cele 20.000 de inaripate.

  4. Până aflăm cum convingem ciorile să plece, s-a gândit cineva să curețe băncile alea?

  5. Ciorile nu vor disparea in neant daca se va reusi alungarea lor din parcul din spatele Catedralei ci isi vor face alte cuiburi, eventual prin satele din jur, spre groaza locuitorilor de acolo, carora le vor distruge recoltele. Ceea ce este ciudat totusi, nimeni nu este deranjat de porumbei, acesti „sobolani zburatori”, care au invadat centrul orasului si unde parintii iresponsabili își zbenguie copiii de-o schioapa in praful format din excrementele acestora, curatat superficial doar cand se intampla sa se abata vreo ploaie asupra orasului.

  6. ce bou… vine iar cu gargara dar solutii tot nu are. ciori au fost mereu… rezultate ZERO BARAT. da, robule, bine, nu punem cioara mai presus de om. nu a zis nimeni opusul, dar iti place sa te dai mare urangutan. hai, sa te vedem, cum ne scapi de ciori. iti zic eu cum: ca pana acum. DELOC.

  7. mai tipete de soimi lipseau in oras. in rest e deja ca la casa de nebuni

  8. Robule, prima masura ar trebui sa fie curatirea bancilor si aleilor din Parcul Ciorilor (asa e cunoscut acel parc de multe zeci de ani). Daca tu nu faci curatenie deloc la tine acasa, care ar fi rezultatul? Si ce masuri ai lua? Ti-ai evacua familia ca sa nu se mai cace sau ai spala buda?

    • maaaaa idiotilor,astia cu curatenia,ganditi si voi putin,ce rost are sa faci curatenia,cand ciorile revin zilnic si sunt cu miile?

  9. Dl. Robu, chiar nu aveti in PT un arhitect peisagist care sa aiba o idee inovatoare care sa scape acea zona din oras de poluarea facuta de inamicii inaripati? Solutii sunt, fara sa fie nevoie de alungarea ciorilor.

  10. Robu, dar muntii de gunoaie care au cotropit toata Timisoara?Astia nu sunt o problema?Ne mananca paduchii, plin de sobolani, dumnaeata ignori aceasta crunta realitate……ce imbecil…..