Noutati :

Noutatile din domeniul constructiilor si agriculturii, dezbatute la CCIA Timis, in cadrul a doua noi seminarii

27 februarie, 2017 - 03:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Cele mai importante noutati legislative, dar si reglementarile din domeniile constructiilor si agriculturii, vor fi prezentate tuturor specialistilor din judetul Timis. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza, in parteneriat cu institutiile din domeniu, doua conferinte de informare.

Astfel, marti, agricultorii din regiune vor putea afla cele mai importante schimbari din domeniu, dar si ce au de facut pentru a beneficia de toate prevederile legislative.

„Este o manifestare importanta, pentru ca, atunci cand vorbim de APIA, discutam de cel putin 18.000 de fermieri din judetul Timis, care, in fiecare an aleg sa isi depuna cereri pentru a obtine fonduri europene si nationale, prin urmare, tot ce aduce finantare cred ca este important. Noi vom prezenta noutatile campaniei ‘APIA sprijina fermierii activi. Depune cererea unica de plata’, noutatile legislative, noutatile procedurale. Este o campanie de informare, in raport cu normativele care au aparut”, a precizat directorul APIA Timis, Florin Faur.

La seminar vor participa si specialistii din cadrul Centrului Regional de Finantare a Investitiilor Rurale 5 Vest Timuisoara, care le explica agricultorilor tot ce au de facut pentru a putea obtine finantare.

„Agricultorii trebuie sa se grabeasca pentru Ministerul este foarte determinat sa lanseze foarte repede sesiunile de depunere de proiecte pe anul acesta. Practic s-a stabilit ca in februarie-martie sa se lanseze sesiunile de finantare, probabil ca in prima decada a lui martie vom vorbi de sesiuni deja lansate. Evident vor fi de mare interes sesiunile care au suscitat atentia fermierilor si anii trecuti, vorbim aici de masurile care vizeaza investitiile agricole. In esenta cam toate submasurile din anii trecuti se vor relua anul acesta, inclusiv componenta neagricola. Anul trecut valoarea contractelor de finantare in Timis a fost de circa 100 de milioane de euro, din care am platit pana in acest moment vreo 20 de milioane”, spune Iulian Bucataru, director general adjunct Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest Timisoara.

In plus, saptamana aceasta, la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis vine si in sprijinul arhitectilor, constructorilor si a specialistilor in domeniu, pentru a-i ajuta sa inteleaga noutatile legislative.

„In 2 martie vor fi prezentate noutatile din domeniul constructiilor, la Centrul Regional de Afaceri, cu incepere de la ora 10.00. Sunt invitate toate firmele de constructii, cabinetele de arhitectura, dezvoltatorii imobiliari. Cu totii vor fi intr-un dialog cu domnul inspector general din Inspectoratul de Stat. Se vor dezbate probleme cu privire la ordonanta de urgenta 100, care modifica si completeaza legea 350 din 2001, legea 50 din 1996 si de asemenea va fi dezbatuta legea 422 din 1991 care face referire la monumentele istorice”, spune Florica Chirita, directorul CCIAT.

Ambele conferinte vor avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, marti, 28 februarie si joi, 2 martie, de la ora 10.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...