Noul primar Nicolae Robu a devenit parte in 75 de dosare aflate pe rolul instantelor de judecata din Timisoara! Toate dosarele il vizeaza pe primarul Timisoarei si au fost deschise in timpul mandatelor lui Ciuhandu

TIMISOARA. In ciuda declaratiilor publice prin care, in ultimele zile de mandat, a transmis electoratului lasat cu ochii in soare ca abia asteapta sa iasa din “aceasta cloaca politica” pentru a-si recapata statutul de persoana privata, fostul primar Gheorghe Ciuhandu va mai avea de incheiat unele socoteli inainte de a-si baga inapoi in ranita bastonul de “maresal” al Timisoarei.

Trecutul il va mai urmari o perioada, chiar si dupa ce va semna procesul verbal de predare-primire a administratiei locale catre noul edil, Nicolae Robu, in conditiile in care domnia sa este parte in nu mai putin de 89 de dosare penale si civile aflate in diferite stadii pe rolul instantelor de judecata din Timisoara. Majoritatea litigiilor in care apare Gheorghe Ciuhandu, alaturi de secretarul Ioan Cojocari sau alti functionari publici din Primaria Timisoara, sunt in derulare pe rolul completelor de Contencios administrativ si fiscal, Civil, Minori si familie sau Litigii de munca, insa problemele serioase pot sa apara in cele 14 dosare aflate pe rolul instantelor penale.

Nu discutam de greaua mostenire de care s-ar putea prevala noul primar Nicolae Robu, insa trebuie sa luam in considerare ca acesta, in calitate de reprezentant legal al Municipiului Timisoara, va prelua toate litigiile civile aflate pe rolul instantelor de judecata in care este parte si Gheorghe Ciuhandu. Va fi citat si, daca va fi cazul, va trebui sa se prezinte si in instanta. Mai mult, in cazul in care Primaria va pierde anumite procese si va fi amendata, Robu va plati toate oalele sparte de Ciuhandu. Ulterior, se poate solicita un control al Curtii de Conturi care sa constate ca s-au decontat din bani publici eventualele abuzuri facute de fostul primar, care sa fie recuperati pe cale legala. Se va intampla exact ca in cazul fostului prefect, Mircea Bacala, care a fost executat pentru toate amenzile incasate de antecesorul sau, Ovidiu Draganescu. Daca discutam de dosarele penale ale fostului primar, problema se schimba. Va trebui sa si le duca singur mai departe, dar la milioanele sale din cont, isi poate permite un avocat bun, care sa-l scoata basma curata din toate”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

Conform portalului on-line al instantelor de judecata, Gheorghe Ciuhandu apare in 41 de dosare aflate pe rolul Judecatoriei Timisoara, din care 6 penale, 25 de dosare aflate pe rolul Tribunalului Timis, din care 5 penale, si 23 de dosare ajunse deja la Curtea de Apel Timisoara, din care 3 penale. Nu a fost identificat nici un litigiu in care sa fie parte la celelalte patru judecatorii din judet, dar, cum era de asteptat, nici la Tribunalul Militar Timisoara. Unul dintre dosarele penale cu greutate pare cel de pe rolul Curtii de Apel Timisoara, in care Gheorghe Ciuhandu apare alaturi de fostul procuror DNA Florian Muntean, dar si alti trei procurori – Mihaela Matei, Ioan Haiduc si Angelica Petcu.

De regula, dosarele penale ajunse pe rolul instantelor de judecata au ca obiect plangeri impotriva rezolutiilor dispuse de procurori la plangerile penale indreptate impotriva fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, acestea, de regula, fiind solutionate cu neinceperea urmaririi penale (NUP). in tentativa de a afla si opinia noului primar vizavi de “greaua mostenire” preluata de la Gheorghe Ciuhandu in instantele de judecata, ne-am lovit de reticenta strategilor sai de imagine de a raspunde la telefon…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...