Noutati :

Noul prefect de Timis, Liliana Onet, a depus juramantul in prezenta ministrului Marcel Vela. Ce a cerut Mitropolitul Banatului. Foto si video

10 ianuarie, 2020 - 04:41 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Noul prefect de Timis, Liliana Onet, si-a preluat in mod oficial functia, in cadrul unei ceremonii la care a participat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Dupa ce Liliana Onet a depus juramantul, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan a facut o solicitare ministrului Vela.

Am vrut sa va bat putin pe buzunar, sa vad cum stati cu buzunarul. La o functie noua nu se vine cu buzunarul gol, se spune. Sa abordam o problema practica, pentru ca sunt instalati prefectii, dar am constatat ca nu intotdeauna au toate parghiile pentru a rezolva unele probleme la care trebuie sa fie numarul unu in judet. Am avut un caz nefericit cu acel bloc evacuat din caza gazelor, au fost probleme destul de delicate in rezolvare. In aceste momente de criza, prefectului i se cer foarte multe si nu are cu ce sa rezolve: cazare, hrana. V-as face o propunere pentru orasul asta, sa fie la dispozitie o cladire pentru momentele acestea critice neprevazute. V-as ruga, de ce nu ar avea prefect un minim fond ca in momente critice sa cumpere o sticla de apa, etc. Sa aveti incredere in prefectii pe care ii prezentati, sa aiba un minim fond la interventie in aceste momente critice. Aceste cladiri date, unele se degradeaza, ar fi bine sa fie una petru evenimente neprevazute. O casuta a sperantei pentru necazurile care vin peste noi„, a declarat Mitropolitul Banatului.

Ministrul a declarat ca va tine cont de aceste propuneri.

O sa tin cont de ele si o sa le analizam, acum analizam tot ce tine reorganizare. In prezent, prefecturile tin Ministerul Afacerilor Interne. In mod normal, prefectul e un fel de premier la nivelul judetului. Prefectul ar trebui sa fie ierarhic nu doar sa coordoneze, ci sa si subordoneze ceilalti directori de deconcentrate. Prefectul e in situatia de a da sarcini. Poate ar trebui sa gandim, sa avem curaj sa spunem ca prefectul e premierul din teritoriu si e seful tuturor reprezentantilor guvernului in teritoriu si sa se subordoneze direct premierului. E o etapa pe care o gandim, nu stiu cum se poate implementa. Dar am evocat acest episod sa vedeti ca suntem interesati de statut, puterea prefectului de a interveni intr-o situatie delicata. E un nou inceput, suntem de 2 luni in guvern, acualii ministi, si depunem toate eforturile pentru a moderniza actul administrativ si orice sfat e binevenit„, a declarat Vela.

Video: George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. : ______* ______: revista floare albastra = blue : eu am avut ideea structurii de piloni pentru muzeul bucovinei_________premiul EMINESCU 2020 _ muntenu . eseuri_ o istorie a scrisului romanesc __________mihai grigore – poet .editor.scientist __________dupa semiinelul zonei metropolitane suceava _ inelul prin punctul de centru pod prelipca bosanci _ redea ____________17h30′ _ 13.01.2020 _______*_______ :