Noutati :

Noul pod peste Bega, care va lega malurile in dreptul strazii Jiul, la Timisoara, se poate face dupa planurile vienezilor, si nu trebuie inaltat. Pe ce se bazeaza primarul Nicolae Robu

26 septembrie, 2017 - 12:20 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Dupa ce recent, cand a fost prezentat proiectul pentru viitorul pod care se va ridica la Timisoara in dreptul strazii Jiul, au aparut controverse serioase legate de constructie, intrucat aceasta ar fi prea joasa pentru navigatie, iata ca acum apar noi lamuriri.

CITESTE SI: Vaporasele de 2 milioane de euro, cumparate degeaba la Timisoara. Ministerul Transporturilor face acuzatii grave. Nicolae Robu, complet depasit de situatie 

Primarul Nicolae Robu anunta ca a primit o hartie de instiintare de la Apele Romane in care se arata ca cei 4 metri inaltime de la luciul apei din canalul Bega si pana la viitorul pod ar fi suficienti pentru navigatie chiar si in conditiile in care nivelul apei ar mai creste.

Am primit de la Administratia Nationala Apele Romane, Administratia Bazinala a Apelor Banat, din mana domnului director Titu Bojin, o comunicare privind podul si este una care speram sa deblocheze situatia. E una care o cerem de multa vreme. Noi avem pe Bega un anumit tip de navigatie si nimeni nu se gandeste la alta. Pentru categoria de care avem nevoie nu e nevoie de 6 m de la nivelul apei pana la pod. S-a facut o reanaliza a situatiei la ABAB si am primit o instiintare ca la aceasta clasa, inaltimea de la luciu de apa pana la baza podului nu trebuie sa fie mai mica de 4 metri. Noi aveam 4 metri si un pic, indeplinim aceasta cerinta. Este una consacrata pentru acest tip de canale„, explica primarul Nicolae Robu.

Instiintarea cu pricina nu tine insa loc de avizele oficiale necesare pentru demararea proiectului, recunoaste edilul sef.

Nu e cu titlul de lege si de aici s-au nascut aceste neintelegeri. Eu zic ca are valoare de aviz. Ministerul Transporturilor trebuie sa ne dea un aviz si apoi sa primim avizul de la Ape. Dupa ce se reface documentatia, mergem la minister si apoi cu avizul lor la Ape„, a declarat primarul Timisoarei Nicolae Robu.

Podul urmeaza sa fie o prelungire a lucrarilor care sunt acum in desfasurare, la pasajul de cale ferata Jiul si strada Jiul, si sa faca legatura cu Splaiul Tudor Vladimirescu, peste canalul Bega, trecand pe langa halele Pasmatex si Paltim.

Firma care a castigat licitatia de intocmire a proiectului pentru podul Jiul este Vienna Consulting Engineers SRL, care are o sucursala si in Bucuresti. Valoarea contractului este de circa 90.000 de lei, fara TVA.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De ce nu vrea sa faca spitalul de pe Torontalului ?

  2. E nebun, nu se lasa…

  3. Sau ar putea sa faca un pod pe la Solventul. Sa se mai rareasca traficul. Cei din Freidorf, Dambovita si sagului trebuie sa ocoleasca orasul.

  4. ne trbuie 4 m si avem 4 m si un pic??? un pic ce? adrenalina? oare trece vaporasu? am zis eu ca ar mai frumoase vaporasele decapotabile

  5. Nu zic sa nu se facă acest pod,dar cred ca ar fi mai bine să se înceapă cu pasajul de la Ronaț.Cei din cartierele Blașcovici,Mehala,Torontal,Ronaț,etc.. nu vor mai aglomera zona gării ca sa meargă Șag. Parerea mea.

  6. Îmi imaginez ce viață liniștită au avut acești PSD iști pe timpul lui CIUHANDU care nu a făcut pentru oraș apsolut nimic dar în schimb ce-l puțin a asistat nepăsător la preluarea centrului de către prietenii lui bruneței