Noutati :

Noul decan al Baroului Timis este avocatul Valeriu Rauta

6 decembrie, 2012 - 08:48 PM
Autor: Gheorghe Ilas      
Categorie: JUSTITIE
5

TIMISOARA. Surpriza de proportii la alegerile pentru functia de decan al Baroului Timis! Favoritul tinerei generatii de avocati, lectorul universitar Cristian Clipa, care se pregatea sa preia „sceptrul” de decan inca din toamna anului trecut, a fost invins surprinzator, in turul III de scrutin, de mult mai experimentatul sau coleg de breasla, Valeriu Rauta.

Rezultatul final al alegerilor este cu atat mai neasteptat, cu cat, in primul tur de scrutin, Clipa l-a devansat pe Rauta cu nu mai putin de 50 de voturi.

Cred ca am asistat la un nou episod de tip Geoana-presedinte! Daca Cristian Clipa ar fi ramas acasa in perioada scursa de la primul tur al alegerilor, si nu ar fi iesit in presa cu interviuri in care sa avertizeze ca va schimba Baroul Timis din radacini, ar fi castigat fara probleme in fata lui Valeriu Rauta. Asa, colegii avocati au votat pentru linistea lor, nu pentru reformarea din mers a avocaturii timisene, cu rigori care, probabil, au speriat”, ne-a declarat un avocat din Baroul Timis, convins ca victoria noului decan are la baza votul negativ „acordat” lui Cristian Clipa.

Pe de alta parte, in conditiile in care fostul decan, Lazar Gruneantu, s-a pronuntat fatis in favoarea lui Cristian Clipa, votul final poate fi inteles si ca o sanctionare a lipsei sale de neutralitate.

Tot cu prilejul alegerilor pentru functia de decan, avocatii si-au desemnat si reprezentantii in Consiliul Casei de Asigurari a Avocatilor, Filiala Timis. Acestia sunt Radu Zandomeni, Adina Surdea – Hernea, Constantin Popa, Carmen Obarsan si Ionut Pasca.

Noul decan Valeriu Rauta este avocat in Baroul Timis din anul 1974, de la absolvirea Facultatii de Drept a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. In ultimii ani, a indeplinit o serie de functii administrative in cadrul Baroului, fiind la al IV-lea mandat de membru in Consiliul Baroului si, de peste 8 ani, seful Serviciului de Asistenta Judiciara. De asemenea, in ultimii 10 ani a fost cooptat in comisiile de supraveghere, corectare si solutionare contestatii ale examenelor de admitere in profesia de avocat si definitivat.

Principalele puncte din platforma program a noului decan sunt combaterea avocaturii clandestine, apararea demnitatii de avocat in fata organelor de justitie, plafonarea incasarilor din oficii, pentru intrajutorarea tinerilor avocati si, cea mai importanta, infiintarea unei case de credit si ajutor reciproc a avocatilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. LINISTE AM VOTAT SI IN 1990 SI AM INTRAT IN RAHAT ILIESCIAN. PACAT.

 2. Valeriu Rauta a fost cea mai buna solutie
  Desi Cristian Clipa a fost favorit in primul tur, la o analiza aprofundata din partea colegilor a picat
  Ceea ce a contat in reorientarea colegilor a fost atat atitudinea sfidatoare a lui Clipa cat si faptul ca Dl Gruneantu l-a sustinut vadit pe Clipa.
  Oamenii au inteles ca aripa Gruneantu este foarte periculoasa pentru breasla si l-au sanctionat. Discursul acestuia ofensator atat fata de colegi cat si fata de presa au contat in pierderea avansului lui Clipa.
  Ne aflam in fata fenomenului Geoana de Timis. Clipa se scoala dimineata decan si se culca seara prodecan
  Daca Clipa ar fi ajuns decan nu i-ar fi ajuns nimeni cu prajina nas.
  Intradevar va fi greu pentru Rauta dar o va duce la capat Succes domnule Valeriu Rauta

 3. Clipa a pierdut prin aroganta afisata in relatia cu avocatii, pe care i-a tratat ca si pe studentii scosi in fata universitatii in momentul in care erau pregatiti, in banci, pentru sustinerea unui examen scris! a pierdut si pentru ca este perceput ca si o papusa de paie a lui Motica! a pierdut si pentru obedineta pe care o afiseaza in relatia cu acelasi Motica! a pierdut pentru ca a subapreciat corpul profesional al avocatilor

 4. A fost o fraudare masiva! Cum de au fost mai multe voturi decat cei prezenti in sala????

 5. Dl ILAS va rog nu mai postati in numele meu! Daca am ceva de spus legat de alegeri am curajul sa ma semnez si sa fac publica opinia mea! AV.KOVACS FLORIN