Noutati :

Noua Clinica de Dermatologie e aproape gata, dar nu va functiona prea curand in Complexul Studentesc. FOTO!

30 septembrie, 2015 - 04:17 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Desi trebuia sa fie gata cu saptamani bune in urma, cladirea din Complexul Studentesc in care va functiona Clinica de Dermatologie, aflata in prezent pe pietonala Marasesti, e… aproape gata. Primarul Nicolae Robu a tinut mortis sa marcheze inca o reusita, asa ca a taiat panglica noii clinici, miercuri. I-a luat dupa el si pe viceprimarul Dan Diaconu, dar si pe reprezentantii Spitalului Municipal, care administreaza Clinica de Dermatologie.

Cladirea este gata, dupa spusele celor din primarie, desi muncitorii inca nu si-au luat toate catrafusele de acolo, iar echipamentul medical mult laudat n-a ajuns inca. Potrivit edilului-sef, clinica va functiona in complex in… cateva saptamani.

Fostul sediu al Universitatii Tibiscus de pe strada Daliei a fost consolidat, amenajat atat pe interior, cat si pe exterior. Are 2 lifturi, grupuri sanitare noi, spatii verzi in jur, alei pietonale si cateva locuri de parcare.

La demisol se afla zona tehnica, la parter va functiona Policlinica 3, asa cum se va intampla si intr-o parte a etajului I, cu 8 cabinete medicale, la etajul I vor mai fi 4 cabinete medicale, iar in rest vor fi deja spatii pentru Dermatologie, la etajul II va functiona tot Dermatologia, precum si saloane pentru pacienti, in timp ce la etajul III va fi Secretariatul Dermatologiei, biroului sef de clinica cu grup sanitar propriu, 10 saloane de pacienti, vestiare si sala de tratament. La ultimul etaj se va gasi farmacia, cu o camera de carantina si vestiare, precum si cateva laboratoare. Tot la etajul IV va fi si zona didactica a Clinicii de Dermatologie, sustin reprezentantii primariei.

„Dotarea tehnica inca nu poate fi vazuta aici, pentru ca abia au inceput sa vina primele echipamente. Nu va pot spune cand vom putea sa functionam aici, dar ne straduim cat de curand, pentru ca avem deja gata proiectul de amenajare a cladirii de pe Marasesti. Apreciez ca intr-un timp de ordinul saptamanilor ne vom putea muta, categoric va functiona aici pana la sfarsitul anului”, a declarat primarul Timisoarei.

In modernizare au fost investiti aproximativ 7,4 milioane de lei, fara TVA, adica putin peste 2 milioane de euro, dar si alti 400.000 de euro, tot de la bugetul local, pentru echipamentele medicale de specialitate, potrivit oficialilor primariei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Acel „cateva locuri de parcare” inseamna 10, 20, 50 sau cate? Daca sunt sub zece atunci personalul spitalului (pe drept cuvant) va avea prioritate, ceilalti (bolnavii) ce vor face? vin cu taxiul, vin pe jos sau – intr-un final – nu vin?