Noni, fructul cu proprietati terapeutice uimitoare, necunoscut la noi in tara!

Mai putin cunoscut la noi, fructul a inceput sa fie tot mai apreciat pentru proprietatile sale terapeutice uimitoare descoperite de cercetatori. Substantele continute de acesta nu se mai regasesc in nici o alta leguma sau fruct.

Este vorba despre fructul noni, cunoscut si sub numele de „dud indian”. Creste in padurile umbroase sau pe tarmurile stancoase, este verde, de mici dimensiuni si la maturitate deplina se ingalbeneste sau devine alb. Are un miros puternic si gust amar, iar in comert se foloseste extractul sau sucul acestuia.

Cercetatorii au descoprit ca fructul noni contine 18 aminoacizi esentiali si stimuleaza productia de oxid nitric, ingredient care stimuleaza cresterea parului. De asemenea, s-a dovedit stiintific ca extractul din fructul noni ajuta la prevenirea si tratarea mai multor afectiuni.

Colesterol
Printre multiplele beneficii ale preparatelor pe baza de fructe noni se numara si reglarea nivelului colesterolului. Cercetatorii americani au observat ca acest fruct actioneaza in sensul scaderii nivelului colesterolului „rau” si, in acelasi timp, ajuta la cresterea nivelului celui „bun”. Condiția e ca tratamentul sa fie urmat cel puțin trei luni. Fitonutritionistii recomanda sase lingurite (o lingurita contine 20 de ml. de suc) pe zi.

Plamani
Conform oamenilor de stiinta, fumatorii care consuma intre una si patru lingurite de suc noni pe zi prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de cancer de plamani. Fructele noni contin xeronina, o substanta cu efect antitumoral.

Hipertensiune
Hipertensivii care consuma zilnic 250 de ml. de suc noni reusesc sa-si mentina mai usor sub control tensiunea arteriala. Deoarece, sucul noni contine oxid nitric, o substanta care actioneaza la nivelul peretilor vaselor de sange, sporindu-le elasticitatea.

Sistem imunitar
Datorita conținutului bogat in vitaminele A si C, doi dintre cei mai puternici antioxidanti, preparatele pe baza de fructe noni sunt renumite pentru proprietatile imunostimulatoare. Mai mult, fiind o sursa importanta de polizaharide, stimuleaza organismul sa produca limfocitele T, componente de baza ale sistemului imunitar.

Mai multe detalii pe libertatea.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.