Noi medicamente pentru tratarea cancerului, pe lista celor compensate

Ministerul Sanatatii va introduce 12 noi medicamente oncologice pe lista celor copensate, dupa ce Alianta pacientilor Cronici a facut publica povestea unui bolnav care a murit fiinca medicamentul de care avea nevoie nu era inclus pe lista de compensate.

„In data de 23 februarie, Ministerul Sanatatii a primit de la Agentia Nationala a Medicamentului o cerere de modificare a HG astfel incat 10 produse sa fie incluse in noua forma a HG 720 ca sa intre in compensare, respectiv gratuitate. Dintre acestea, patru produse erau oncologice, unul era pentru acest pacient. Pe data de 24 martie a aparut prima forma a HG-ului modificat, pe site-ul Ministerului Sanatatii dupa care, incepand din data de 3 iunie, a plecat pe circuitul de avizare in prima sa forma. De la momentul acela, pana luni, 25 iulie, in HG 720 au mai fost introduse, doar pe partea oncologica, inca noua medicamente si molecule vitale pentru tratamentul acestor afectiuni”, a declarat Laurentiu Colintineanu, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Acesta a mai explocat ca lista cu noile medicamente oncologice care vor putea fi cumparate mai ieftin va intra cat de curand in sedinta de guvern, pentru a fi aprobata.

Citeste mai mult aici.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.