Noi credite garantate de stat pentru tineri. Au crescut sumele acordate si varsta solicitantilor

Tinerii vor putea accesa din nou credite garantate de stat prin doua programe, Student Invest si Family Start.

CITESTE SI: Spitalul din Timisoara care va contribui la realizarea unui Registru National pentru pacientii cu sindrom Lynch, afectiunea ereditara ce poate declansa cancerul. Va fi creat un centru pilot 

Autoritatile spun ca se asteapta la peste 6.000 de credite acordate la valoarea maxima.

Cu conditia de a urma cursurile unei facultați acreditate, tinerii pot cere, prin programul Student Invest, credite de câteva zeci de mii de lei.

Varsta solicitantilor poate fi acum pana la 40 de ani, cu noua ani mai mult decat pana acum, scrie antena3.ro.

In primul rand, la programul Student Invest, creditul o sa fie de 75.000 de lei, in crestere cu 50% fata de anul 2022. Dobanda este subventionata 100%.
Un alt program ce permite tinerilor sa obtina credite este Family Start, un program prin care acestia pot obtine credite pentru acoperirea cheltuielilor de nunta, a celor cu spitalizarea, in cazul nasterilor, sau a celor cu gradinita sau scoala copiilor. Partea de suport pentru familii, inclusiv pentru achizitionarea de masinilor second – hand, chiar si pentru masinile mai mici. Aici vorbim despre cei care vor sa beneficieze, sa se incadreze cu un venit net de 6.000 de lei pe membru de familie si 7.500 de lei pentru familiile monoparentale.
De asemenea, creditul este de 150 de mii de lei, dublu fata de anul 2022„, a declarat ministrul Familiei, Natalia Intotero.

Din 7 noiembrie, bancile sunt pregatite sa primeasca solicitarile tinerilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...