Nimeni nu vrea sa reabiliteze Parcul Copiilor din Timisoara. Planurile marete ale primariei, naruite a doua oara. Explicatia gasita de Nicolae Robu

TIMISOARA. Au trecut mai bine de 6 ani de cand Parcul Copiilor din Timisoara a fost modernizat, iar reprezentantii Primariei vor sa faca o schimbare in cel mai mare spatiu verde dedicat celor mici.

CITESTE SI: S-au stabilit ziua si ora la care porneste transportul in comun cu vaporase la Timisoara. Cand pleaca prima cursa 

Dupa un prim esec, in 30 august municipalitatea a lansat cea de-a doua licitatie in speranta ca va gasi o firma care sa vrea sa preia lucrarea.
Nici de asta data nu s-a prezentat nimeni.

Pentru a treia oara se reia licitatia pentru proiectare la Parcul Copiilor si Parcul Piata Crucii. Ni se intanpla destul de des sa nu vina nicio firma. Noroc ca la proiectari de pasaje, poduri, vine o firma din Iasi. Constatam ca din Timisoara nu vine nicio firma. Sunt multe investitii private in Timisoara si probabil se castiag mai mult decat din contractele cinstite, cu primaria. La noi este corectitudine si se pare ca asta ne aduce consecinte uneori negative„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Asadar, municipalitatea va trebui sa organizezeo noua licitatie pentru Parcul Copiilor.

Planurile pentru Parcul Copiilor

Intrarile in parc vor fi complet modernizate. Mai exact, la intrarea dinspre Prefectura, va fi demolat scheletul metalic, iar in locul lui va fi construit un castel cu pod mobil cu lanturi, prin care copiii vor putea intra in parc.

Intrarea dinspre Michelangelo va reproduce scene dintr-o poveste scrisa de Ion Creanga, al carui nume il poarta Parcul Copiilor.

In zona dealului pe care in prezent este amplasata tiroliana va fi montat un complex de tobogane.

Tunelul va fi si el functionalizat si va gazdui spatii in care se vor organiza ateliere permanente de olarit ori pictura, iar la unul dintre capete va fi amplasat un magazin cu produse pentru copii si vor fi amenajate toalete.

Si castelul va cunoaste o schimbare insemnata pentru a putea gazdui ateliere permanente de muzica si teatru.

Pe platoul de langa amfiteatru vor fi montate aparate de street workout, iar in zona vor fi amplasate tonete cu design tematic, de la care vor putea fi cumparate racoritoare, dulciuri si alte bunatati.

Parcul va avea un sistem de monitorizare si supraveghere, dar si un nou sistem de internet wireless de mare viteza.

La ultima modernizare facuta in acest parc au fost investiti peste 2,5 milioane de euro in jocuri si echipamente aduse din Germania si Elvetia, intre care si trenuletul pe care copiii nu l-au mai vazut de multa vreme. Pentru operatiunea de renovare ce s-a incheiat in 2012, in plina campanie electorala, parcul a fost inchis ani in sir.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Gratis nu se poate proiecta ?

  2. Lae, nu vin proiectantii nu ca esti tu cinstit, ci invers. Cu privire la durata de executie, deja sunt speriat.

  3. asta e, oricum parcul a fost distrus acum multi ani de zile. Nu trebuia decat revopsit, reparat si angajati mai multi oameni pentru curatenie si mentenanta. ca sa nu mai zic nimic de trenulet sau topoganele din parc.. in ziua de azi vezi parcul proiectat pentru ochiul parintilor si nu pentru distractia/dezvoltarea copiilor.
    de ce nu mai sunt mese de tenis de masa?
    teren de fotbal sau basket ?
    si multe altele.

  4. Parcul Copiilor este impropriu de multa vreme deoarece majoritatea locurilor de joaca de acolo sunt impracticabile(canoe, mini golf, sah etc..) iar unele au devenit periculoase pentru cei mici. Sezlongurile alb violete au disparut si ele sau poate sunt puse doar undeva la loc sigur ca si piesele de sah.Mai exista Parcul Copiilor?

  5. Numai la noi dureaza ani de zile sa renovezi un parc si cand e gata, vai-si-amar de rezultat.

  6. Citat: „Sunt multe investitii private in Timisoara si probabil se castiag mai mult decat din contractele cinstite, cu primaria. La noi este corectitudine si se pare ca asta ne aduce consecinte uneori negative„, a declarat primarul Nicolae Robu.”

    Nu vin sa lucreze cu primaria pentru ca NU VOR SA DEA SPAGA CARE SE CERE !
    Primaria NU PLATESTE la timp pentru lucrerile facute – exemplu cazul Spitalului de copii

    La „privat” se lucreaza eficient si sunt platiti pentru munca facuta…

  7. Cine respunde pentru esecul „patinoarului artificial” din parcul copiilor ?
    A fost penalizat cineva pentru banii risipiti ?

    Cine a facut studiile de oportunitate si fezabilitate ?
    Sunt aceste studii publicate undeva ?