Nimeni nu vrea sa faca planurile pentru o parcare cu 300 de locuri langa viitorul stadion ‘lego’ din Calea Buziasului, in Timisoara. Licitatie ratata pentru studiul de fezabilitate

TIMISOARA. La scurt timp dupa ce 4 firme s-au inscris in cursa pentru castigarea contractului de 25 de milioane de euro pentru construirea viitorului stadion de tip ‘lego’ din Calea Buziasului, la inceputul lunii noiembrie, administratia Fritz, prin Timpark, a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa faca prima documentatie pentru o parcare in aceeasi zona.

CITESTE SI: Contractul ajuns la 25 de milioane de euro a devenit interesant. 4 firme vor sa construiasca stadionul de tip lego din zona Buziasului, la Timisoara 

Valoarea estimata a contractului pentru intocmirea documentatiei SF era de 198.340 lei fara TVA, adica aproape 50.000 de euro cu TVA, insa suma nu a interesat nicio firma.

Cum nimeni nu s-a inscris in cursa pana la termenul limita pentru depunerea ofertelor, marti, licitatia a fost anulata.

Cel mai probabil, judecand dupa felul in care a procedat si in alte cazuri de ratare a licitatiilor din ultimele luni, este de asteptat ca administratia Fritz sa creasca insemnat pretul pentru realizarea studiilor si sa relanseze procedura.

Conform planului, parcarea ar urma sa se amenajeze in vecinatatea viitoarei arene, in zona industriala din Calea Buziasului, arena modulara pentru care este in derulare evaluarea celor 4 oferte ale firmelor dornice sa o construiasca cu 25 de milioane de euro, suma la care s-a ajuns dupa doua licitatii ratate la care valoarea estimata fusese mai intai 17 milioane, iar mai apoi 22 de milioane de euro.

Parcarea ar trebui sa aiba 2 etaje si terasa circulabila si sa poata adaposti pana la 300 de autoturisme de cel mult 3,5 tone.

Studiul de Fezabilitate ar trebui sa prevada solutii pentru racordarea la reteaua stradala existenta, reconfigurarea intregului spatiu, amenajarea de spatii verzi si pietonale.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.