Planuri pentru o parcare cu 300 de locuri langa viitorul stadion ‘lego’ din Calea Buziasului. Primaria Timisoara cauta o firma care sa faca studiul de fezabilitate

TIMISOARA. Dupa ce marti 4 firme s-au inscris in cursa pentru castigarea contractului de 25 de milioane de euro pentru construirea viitorului stadion de tip ‘lego’ din Calea Buziasului, miercuri Primaria Timisoara prin Timpark a lansat licitatia pentru gasirea unei firme care sa faca prima documentatie pentru o parcare in aceeasi zona.

CITESTE SI: Contractul ajuns la 25 de milioane de euro a devenit interesant. 4 firme vor sa construiasca stadionul de tip lego din zona Buziasului, la Timisoara 

Conform planului, parcarea ar urma sa se amenajeze in vecinatatea viitoarei arene, in zona industriala.
Potrivit anuntului postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, parcarea ar trebui sa aiba 2 etaje si terasa circulabila si sa poata adaposti pana la 300 de autoturisme de cel mult 3,5 tone.

Studiul de Fezabilitate ar trebui sa prevada solutii pentru racordarea la reteaua stradala existenta, reconfigurarea intregului spatiu, amenajarea de spatii verzi si pietonale.

Valoarea estimata a contractului pentru intocmirea documentatiei SF este de 198.340 lei fara TVA, adica aproape 50.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 15 noiembrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Daniel spune:

  Cu ocazia asta se poate lauda si Fritz ca a facut ceva locuri de parcare noi, evident nu unde e cerere si vor fi utilizate zi de zi.

  • Gb spune:

   Poti spune asa ceva doar daca nu circuli in zona Continental – Optica – C Buziasului. Sunt sute de masini care vin la firmele de pe platforma industrialasi care se lupta pe locurile de parcare, dar acea parcare poate deveni un Park and Ride, adica vi cu masina de la Mosnita – Calea Urseni, lasi masina acolo si mergi cu tramvaiul. In plus cand stadionul va fi functional, doar parcarile existente nu vor fi suficiente.

 2. Gepeto spune:

  cum pot timisorenii sa mai puna botul la asemenea vrajeli ? de 33 ani se da si se ia doar BUIE in loc de B(M)

 3. Mihaiu spune:

  Bine ca le-a venit mintea si vor si parcari.
  Iti dai seama, stadion pentru 25 000 locvuri si parcare ioc. Ca cele cateva locuri de parcare pe strada sau in apropiere sunt in ziua de meci, total insuficiente. In München de exemplu, ai stadionul ala urias, si ai si o parcare care e de 5 ori mai mare ca suprafata ca stadionul. In ziua cand e un meci acolo, este si asta insuficienta, e plina , plina. Plus ca la München ai si linie de Metrou, linie de S-Bahn, linii de autobus, si de tramvai care aduc si ii duc inapoi. Infrastructura este jos palaria. Si aici in Timisoara vad ca se proiecteaza stadioane, sali polivalente cu 10000 de locuri intre blocuri fara un loc de parcarte . Gandire de handicapati.

  PS. Am fost si eu la un meci la München cu un prietenas, mare smecher de Romanika, abia de cateva luni mutat in Jermanika. . El nu parcheaza acolo unde se plateste, ca diara bnu e prost, ci a parcat ca la Timisoara, la 2 strazi mai departe, pe gazon, Zona verde langa drum.
  La intoarcere avea deja amenda deja lipita de parbriz. 60 de Euroi. (atunci in 2018, cand erau amenzile inca micvi) Sa vezi ce se lamenta, ce injura, ce „voinic” era. Insa de platit tot a platit la urma, ca aici in Jermanica nu este ca platesc daca vreau. Acuma mergem la meci cu Metroul, ca ne gandim ca de 60 euroi putem face altceva decat sa ii dam statului.

  PS 2 Cei ce aveti ceva impotriva parcari, vezi comentariile de mai sus, ori sunteti cu mintea cat un pui de la gradiutza, ori ati ajuns prima data intr-un oras cu stadion si sala de sport polivalenta. Ori unteti din aia „Gica contra”, adica de la SPD sau Hauristi. In orice caz, inteligenta nu va caracterizeaza.