Noutati :

Nicolae Robu se vrea la televizor. Sedintele de consiliu local din Timisoara ar putea fi transmise live, la TV. Cate mii de euro cheltuie primaria?

14 aprilie, 2014 - 10:39 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Am putea urmari sedintele Consiliului Local Timisoara la televizor. Primarul Nicolae Robu isi doreste ca toate sedintele sa fie difuzate in direct la TV. In prezent, timisorenii le pot urmari online, pe pagina de internet a primariei.

In plenul programat marti, alesii vor aproba proiectul „participarea cetatenilor la actul decizional”, prin „difuzarea in direct pe posturi de televiziune la nivel local a sedintelor de plen ale CLT”. Pentru ca timisorenii sa-l poata urmari live pe primarul Nicolae Robu, municipalitatea trebuie sa plateasca postul de televiziune care va difuza sedintele. Vor fi luati 70.000 de lei din bugetul local, pentru tot anul 2014. Asta inseamna aproape 16.000 de euro. In acest sens va fi incheiat un contract de asociere.

„Motivele pentru care se doreste implementarea acestui proiect sunt cele care vizeaza informarea cetatenilor, cu obiectivitatesi promptitudine de catre autoritatea locala, la nivelul municipiului Timisoara, si pentru asigurarea legalitatii, atunci cand conditiile concrete impun aceasta stare de fapt si de drept. (…) In urma acestui tip de parteneriat, rezultatele pe termen mediu si lung se vor regasi in cresterea capacitatii de comunicare, sporirea gradului de civilizatie si a nivelului de trai in comunitate”, se arata in referatul ce insoteste proiectul de hotarare.

Asadar, daca proiectul va fi aprobat de consilierii locali, postul de televiziune cu care se va incheia contractul de asociere va fi obligat sa difuzeze in direct sedintele CLT, precum si intalnirile conducerii primariei cu consiliile de cartier si dezbaterile publice initiate de municipalitate. In plus, postul TV se mai obliga si sa mediatizeze fel de fel de intalniri si actiuni organizate de primarie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. CATE ce anume cheltuie primaria?…asa suna titlul articolului…CATE CHELTUIE PRIMARIA…..gramatica e grele…