Nicolae Robu se razboieste cu ciorile, viceprimarul Traian Stoia cu porumbeii: pot fi o sursa de bani la buget! Afla cum!

TIMISOARA. Dupa ce primarul Nicolae Robu a declarat razboi ciorilor care-si fac veacul in centrul Timisoarei, vicele Traian Stoia a identificat si el niste dusmani inaripati: porumbeii. Totusi, acestia pot fi, in opinia lui Stoia, o sursa neasteptata de bani la bugetul local.

Viceprimarul Traian Stoia  vrea ca autoritatile sanitare sa ia la control toate podurile cladirilor istorice din centrul Timisoarei, unde porumbeii se adapostesc.

“Sunt pline de gainat de la porumbei. Trebuie blocat accesul acestora in poduri. Sunt locuri in care gainatul s-a adunat in straturi de zeci de centimetri, ceea ce reprezinta un pericol pentru sanatatea populatiei” a spus viceprimarul.

Toate podurile ar trebui curatate, la fel si copertinele din centru, pline si ele de gainat, si care strica aspectul zonei. Pe langa sanatatea cetatenilor si considerentele de ordin estetic, operatiunea ar putea aduce si bani la buget.

“Am participat si eu, cu ani in urma, la o astfel de operatiune de curatare a unui pod, cel de la Multim. Au muncit o zi intreaga doi oameni cu o galeata ca sa scoata tot gainatul. Culmea e ca au fost si persoane interesate de acesta, ar fi un ingrasamant potrivit pentru anumite plante”, a spus viceprimarul, care s-a gandit sa ceara parerea celor de la Horticultura pentru a identifica modul in care gainatul poate fi valorificat.

Cat despre modalitatea prin care porumbeii ar putea fi impiedicati sa mai “polueze” centrul orasului, viceprimarul se gandeste ca ar trebui „sa-i mai rarim„, refuzand insa sa precizeze in ce fel.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Curatirea si blocarea accesului pentru porumbei in cladirile istorice este buna, ar trebui pusa in aplicare.

    Insa legat de „rarirea” lor este chiar aiurea idea.
    Timisoara este printre putinele orase care au acesti porumbei, si ar putea fi considerati ceva specific orasului (s-ar putea face bani din vanzarea de hrana pentru ei in pietele din Cetate)
    Odata cu blocarea accesului in cladirile isorice si locurile de cubarit se vor rari considerabil, deci automat ar insemna o inmultire mai mica.
    Pe langa mai sunt si pradatori (in mare parte pisicile, dar nu numai)

    … deci curatati si reparati cladirile istorice, iar restul se rezolva in mod natural.
    Eventual straduitiva sa goniti ciorile.