Noutati :

Nicolae Robu ii cere lui Vladimir Carpaci spitalul inapoi in schimbul unei ‘datorii’ pe care clanul tiganesc o are catre Primaria Timisoara

11 noiembrie, 2013 - 01:45 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
8

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu incearca ‘tranzactia’ anului! Cere executarea silita a lui Vladimir Carpaci pentru ca nu a pus in practica o sentinta mai veche a instantei, iar in schimb acesta sa restituie Primariei corpul de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu care a fost evacuat in urma cu doua saptamani.

CITESTE SI: Sectie evacuata la Spitalul de Copii din Timisoara! Proprietarul, Vladimir Carpaci, fiul lui Dulcea, a preluat cladirea. VIDEO!

Cerem executarea silita a clanului Carpaci pentru ca pe strada Eminescu nr. 6 a efectuat lucrari neautorizate si noi am obtinut o sentinta definitiva si irevocabila prin care se cere readucerea constructiei in starea initiala, in caz contrar sanctiunea fiind de 100 de lei pe zi. Timp de 10 ani, cat s-a scurs de cand s-a aplicat aceasta hotarare judecatoreasca, s-a strans o suma care este de 365.000 de lei. Si noi cerem acum executia silita a lui Carpaci Vladimir, proprietarul acelui corp de cladire pe care a trebuit sa il evacuam de la Spitalul de Copii. Si cerem ca, in recuperarea acestei sume, sa ni se dea acea cladire”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Intrebat de ce nu i-a facut mai devreme aceasta „propunere” lui Vladimir Carpaci si a lasat sa izbucneasca un adevarat scandal in jurul evacuarii spitalului, primarul Timisoarei spune ca avea nevoie de timp. Plus ca Primaria Timisoara ar trebui sa-i plateasca familiei Carpaci aproape 200.000 de euro, suma insemnand chiria pentru o sectie a Spitalului de Copii „Louis Turcanu”, care a functionat intr-o cladire a clanului de romi.

Trebuia sa lasam lucrurile sa se desfasoare. Sa se stranga si o suma, pentru ca noi avem in judecata acum si o suma pe care ne-o cere Carpaci (n.r. chiria pe mai multi ani la corpul de cladire de la Spitalul de Copii n.r.).  Este termen de judecata chiar saptamana aceasta, daca imi aduc bine aminte, in 14 noiembrie, la Inalta Curte de Casatie.  Vom avea o judecata pe acest subiect a sumei pe care ne-o cere Carpaci noua sa o mai platim, or deocamdata e vorba de o suma destul de mare, de 180.000 de euro„, a explicat Nicolae Robu.

EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! FOTO!

Primarul a mai declarat ca municipalitatea a atacat actul prin care Vladimir Carpaci a devenit proprietar al cladirii care adapostea Sectia de TBC si laboratorul Spitalului de Copii  Louis Turcanu, sustinand ca primaria nu a fost notificata si nu a putut face uz de dreptul sau de preemtiune la vanzare.

Noi am facut recurs si impotriva a tot ce s-a intamplat pentru retrocedarea si apoi vanzarea acestei cladiri pe care am evacuat-o. Noi consideram ca ar fi trebuit sa beneficiem atunci cand cladirea a fost vanduta de dreptul de preemtiune si procesul se va judeca in februarie 2014 la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daca vom avea castig de cauza in acest recurs, atunci Spitalul va putea reveni primariei pentru ca se readuc lucrurile…nu pot sa anticipez ce se va intampla, dar ar fi o sansa destul de mare sa se anuleze actul de vanzare-cumparare si sa ni se acorde noua dreptul de preemtiune.  Desigur, in functie de valoarea pe care bunul o va avea, noi vom face uz sau nu de acel drept.  Pana atunci sper sa intram in posesia cladirii prin executarea silita de care va vorbeam„, a adaugat Nicolae Robu.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. si cit o sa ceara cirpaci chirie retroactiva? 100 de euro pe luna?

 2. … si circul continua (circ in care administratia este complice, iar mari pierzetori sunt copii/timisoreni/orasul)

 3. intrebare: exista un contract de inchiriere intre tigan si primarie? Daca da, atunci cine de la primarie l-a semnat?

  • Cine l-a semnat, sa plateasca!

 4. Ciuhandu & Cojocari au donat toata Timisoara clanurilor tiganesti timp de 4 mandate, Cojocari este inca acoperit sub poala USL de Dl. Robu. Ciuhandu ca sa nu mai candideze a facut o intelegere cu USL ca sa nu mai fie anchetat. Este de ajuns sa dati search „Ciuhandu Timisoara tigan” ca sa vedeti cum a ajuns Timisoara, capitala tiganilor din Romania. Mecanismul este relativ simplu:
  1.Ciuhandu anunta tiganii ce cladiri nu fusesera cerute la retrocedare
  2. tiganii cereau in instanta retrocedarea pe niste hartii de mana sau false
  3. Ciuhandu accepta tacit validitatea actelor fara sa le conteste.
  4. Voila toate cladirile din centrul Timisoarei detinute de sasi au fost mostenite de tigani, care seamana ca 2 picaturi de apa cu germanii 🙂
  USL si Robu au acceptat sa nu-l mai ancheteze nici pt autobuzele de 450.000 Euro bucata, amenajare mal Bega 125 mil Euro, contracte pt semne rutiere ale fiului lui Ciuhandu cu primaria Timisoara.
  Hai Timisoara, capitala tiganilor 🙂
  De remarcat ca tiganiii din centrul Timisoarei sunt anchetati de Politia Franceza in Timisoara, dar invizibili pentru autoritatile romanesti 🙂 Loool
  Faptul ca a fost votat 4 mandate spune ceva despre caracterul si inteligenta timisorenilor 🙂
  PS: Tigan este un termen intalnit in Dex si ca sinonim si folosit de comunitatea rroma sa se autoidentifice

 5. @Ciufundu: ce a oferit Ciuhandu la schimb USL-ului ca sa-l acopere in continuare?

  In alta ordine de idei: de ce trebuie sa treaca 10 ani ca Primaria sa ceara executarea silita? De ce nu s-a facut asta in momentul in care clanul evacua spitalul de copii? Este o intamplare ca Robu joaca acest trompf acum cand se cearta cu Stoia? Eu zic ca Robu nu face treburile cand ar trebui facute ci atunci cand ii aduc lui cel mai mult capital de imagine.

 6. Un singur lucru nu se intreaba nimeni: DE UNDE au avut tiganii bani sa cumpere sau sa construiasca toate aceste case?

 7. Robu nu are frica de acesti oameni ca altii!