Noutati :

Nicolae Robu despre sprijinul comerciantilor din Timisoara: Populismul ne duce la dezastru

23 martie, 2020 - 07:40 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
3

TIMISOARA. Primarul din Timisoara, Nicolae Robu, spune ca Guvernul nu are de unde sa dea bani ”peste tot”, mai ales ca acum ”toana lumea e lovita”. Edilul spune ca autoritatile nu se pot imprumuta nelimitat si ca trebuie avut grija la cei care vor incerca sa se imbogateasca in urma acestei crize provocata de coronavirus.

Intrebat daca are in vedere un sprijin pentru comercianti, Nicolae Robu a explicat ca ”nu putem fi populisti”.

Analizam acum sa vedem ce putem face. Toata lumea este lovita. Nu putem fi populisti. Vorbim de nevoia ca guvernul sa dea bani, pai de unde sa se dea peste tot bani? Populismul ne duce la dezastru. Bugetul din ce e constituit? Din contributii ale mediului economic, sectorul privat e contributorul principal. Asa se constituie, la ce se constinuie adaugam imprumuturile. Nu ne putem imprumuta nelimitat. Cui dai acesti bani? Trebuie sa calculam foarte bine ce facem pentru ca riscam sa ajungem in incapacitate de plata. Este un soi de razboi ce traim acum si inevitabil vom pierde cu totii. Trebuie sa avem grija sa nu fie speculanti, unii s-au imbogatit pe seama cadavrelor. Trebuie sa avem grija de acestia, dar in general ne va fi tuturor mai greu”, spune edilul.

Nicolae Robu a adaugat ca nu se pot lua bani de la bugetul local si ca in aceste momente prioritara este sanatatea.

De la lipsa de educatie si cultura pleaca multe rele. Nu putem veni sa luam bani de la bugetul local. Stiu ca avem datorii, dar e o situatie exceptionala, prioritara trebuia sa fie sanatatea. Putem sa amanam anumite incasari. Eu nu pot sa va spun concret, dar ne preocupa sa spijinim amanarea momentului in care se fac platile. Trebuie sa fie limpede ca taxele si impozitele locale se stabilesc intr-un an pentru anul fiscal urmator. Orice masura am lua, ar intra in vigoare in 20201, ori nu ne pripim, vom vedea cum vor evolua lucrurile”, spune Robu.

Primarul a mai adăugat că tot ce poate face acum e să amâne unele termene de plată.

Cred ca putem amana aceste datorii fara penalitati, asa cum s-a facut o prorogare pana la 30 iunie cu impozitele, sa vedem daca prin decizii locale sa putem face anumite amanari. Nu stiu daca se poate, trebuie sa ma consult cu jurirstii, dar va spun ce intentii avem. Vrem sa sprijinim toate unitatile de produse agroalimentare, de alimentatie publica, farmaciile pentru ca trebuie sa ne asiguram hrana si medicamentele necesare. Ca ne cumparam o haina acum sau mai tarziu nu e o tema foarte grava. Lansez un apel catre mediul de afaceri, vom face o audienta online, si astept ca dansii sa imi spuna cu ce dificultati se confrunta si ce putem face pentru ei, sa sprijinim activitatea economica. Fac apel la toti confratii sa munceasca si mai cu sarg acum, haideti sa importam din mentalitatea japoneza… sa avem o eficienta si mai ridicata la locul de munca unde suntem in aceasta perioada”, a mai declarat Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Coltermul mai are nevoie de bani?

  2. Bravo Miki, bine punctat! Robule, daca mai vrei sa fi votat, desfiinteaza c.o.l.t.e.r.m.-ul, in regim de urgenta si ajuta-i pe oameni sa-si monteze centrale termice de apartament!

  3. si asta cica a fost Retorul Politehnicii….jale mare…daca Rectorul Politehnicii atat poate emite e grav rau, rau de tot. Si mai grav e ca altenativa de la partidul de USRIsti ne propune o alta somitate …un ong-ist „german” impingator de babe…sa vezi ce idei au astia….cre de fapt sunt deloc alternative ..ci aceleasi doar duse mai la extrem …mana libera la inustraisu german …care sa sclavageasca romanii pe salari de nimic plus bonuri de masa , sa nu platea taxe si impozite aici (prin mega evaziune fiscala pardon optimizare fiscala/spalarea profiturilor) si cararea lor la tzarille de unde provin….Alte idei de la alde Robu, Fritz si astia sa nu va asteptatati…si asa nu vom avea bani cu care sa facem crese, gradinite, scoli, spitale, si alte facilitati de utilitate publica….Sa ne asteptam de la alde astia la idei de inestitii in unitati productive de intres public si care sa nu exporte profitul… astia nu sunt nici macar la nivelu lu aiai de dinainte de ’89 sa ii imide nici atat…NIVELU E DE NIGERIA la Robu/Fritz PNL/USR