Noutati :

Niciun director la concurs, pentru zeci de scoli din Timis. Ce se va intampla in aceste unitati?

11 octombrie, 2016 - 03:02 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Primul concurs pentru ocuparea functiilor de directori de unitati de invatamant, organizat dupa aproape 10 ani, nu prezinta interes pentru multi dascali din Timis. Cel putin asta arata numarul mic de candidati care au ales sa isi depuna dosarele pentru a candida pentru o functie de conducere la unele scoli din judet. In total, in Timis, niciun profesor nu a fost interesat sa conduca in peste 60 de unitati de invatamant.

„Nu avem candidati pentru toate unitatile de invatamant din judet. Sunt 44 de unitati din mediul rural care nu au candidati, 14 din urban, plus cei cinci care au ramas respinsi dupa ultima tura de reselectie a dosarelor. Daca nu se modifica metodologia si ei nu s-au prezentat, pana in 21 decembrie, trebuie eliberati directorii din functie si consiliile profesorale sa vina cu propunerea unui cadrul didactic care face parte din corpul de experti, dar si asa, persoana respectiva trebuie sa isi dea acordul. Persoana respectiva ramane pe post pana la organizarea unui nou concurs”,  a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

Dascalii vor sustine prima proba a examenului, cea scrisa, miercuri, 12 octombrie. La fel ca si elevii carora le predau, si profesorii vor fi supravegheati audio-video in timpul examenului.

„Candidatii incep proba la ora 10, o finalizeaza la 12, iar la 12.30 incepe evaluarea probei scrise, unde fiecare candidat este evaluat de cinci membri: un membru este un coordonator propus de Inspectoratul Scolar, iar ceilalti 4 sunt doi din unitatile de invatamant si doi din administratia locala. Rezultatele vor fi facute publice miercuri seara. Candidatii trebuie sa adune 35 de puncte din 50 pentru a promova examenul scris”, a completat Aura Danielescu pentru opiniatimisoarei.ro.

In Timis au fost admisi pentru a sustine proba scrisa a examenului pentru un post de director de scoala 220 de profesori. Unii dintre ei candideaza in doua, trei sau chiar 7 locuri.

Cei care vor reusi sa adune punctajul necesar pentru a promova proba scrisa vor avea apoi de sustinut alte doua probe: analiza CV-ului si un interviu in fata comisiei de concurs. Aceste doua probe se vor desfasura timp de o luna, intre 17 octombrie si 17 noiembrie. In 18 noiembrie vor fi afisate rezultatele, apoi intre 21 si 23 noiembrie, cei nemultumiti vor putea depune contestatii. Dupa recorectarea lucrarilor si afisarea rezultatelor, ultima etapa a concursului, validarea in consiliul de administratie al Inspectoratului Scolar a rezultatelor si transmiterea acestora catre minister, va avea loc in 16 decembrie.

In total sunt 220 de persoane care intra in examen, dar sunt dintre profesori care candideaza in doua, trei sau chiar 7 locuri.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...