Opinia Timisoarei

Nicio medie de 10 la Bacalaureat 2022 in Timis. Au fost publicate rezultatele

IMAGINE DE ARHIVA Mai multi elevi se uita pe listele cu rezultatele examenului de bacalaureat, din sesiunea de vara, afisate la Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti, duminica, 8 iulie 2012. GABRIEL PETRESCU / MEDIAFAX FOTO

TIMISOARA. Niciun elev din Timis nu a reusit in acest an sa obtina nota maxima pe linie la Bacalaureat, astfel ca nu s-a inregistrat nicio medie de 10.

De altfel, Timisul se numara printre cele 8 judete din tara in care nimeni nu a reusit performanta unei medii de 10 la BAC in aceasta sesiune.

Cea mai mare medie a fost de 9.96 obtinuta de un elev de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara.

Acesta a fost urmat de trei absolventi de liceu care au reusit o medie de 9.93, de la Liceul Tehnologic din Jimbolia si doi de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara.

Urmeaza in top doi elevi de la Colegiul C.D. Loga, ambii cu 9.90.

Toate rezultatele pot fi consultate AICI.

CITESTE SI235 de note de 10 la Bacalaureat in Timisoara si in judet, nicio medie de zece curat. 69% dintre candidati au reusit sa promoveze

Rata de promovare a Bacalaureatului la nivel national este cea mai mare din ultimii 10 ani, de peste 73%, a anuntat ministrul Educatiei.

Contestatiile pot fi depuse/transmise luni, in intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip în care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Afisarea rezultatelor finale este prevazuta in data de 1 iulie.

CONDITII PENTRU PROMOVAREA EXAMENULUI

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie sa parcurga, cumulat, urmatoarele etape/conditii:

– recunoasterea/echivalarea/sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;

– sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;

– media notelor obtinute la probele scrise trebuie sa fie 6 (cel putin).

Exit mobile version