Noutati :

Nicio medie de 10 la Bacalaureat 2022 in Timis. Au fost publicate rezultatele

27 iunie, 2022 - 10:05 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Niciun elev din Timis nu a reusit in acest an sa obtina nota maxima pe linie la Bacalaureat, astfel ca nu s-a inregistrat nicio medie de 10.

De altfel, Timisul se numara printre cele 8 judete din tara in care nimeni nu a reusit performanta unei medii de 10 la BAC in aceasta sesiune.

Cea mai mare medie a fost de 9.96 obtinuta de un elev de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara.

Acesta a fost urmat de trei absolventi de liceu care au reusit o medie de 9.93, de la Liceul Tehnologic din Jimbolia si doi de la Liceul Grigore Moisil din Timisoara.

Urmeaza in top doi elevi de la Colegiul C.D. Loga, ambii cu 9.90.

Toate rezultatele pot fi consultate AICI.

CITESTE SI235 de note de 10 la Bacalaureat in Timisoara si in judet, nicio medie de zece curat. 69% dintre candidati au reusit sa promoveze

Rata de promovare a Bacalaureatului la nivel national este cea mai mare din ultimii 10 ani, de peste 73%, a anuntat ministrul Educatiei.

Contestatiile pot fi depuse/transmise luni, in intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip în care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Afisarea rezultatelor finale este prevazuta in data de 1 iulie.

CONDITII PENTRU PROMOVAREA EXAMENULUI

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie sa parcurga, cumulat, urmatoarele etape/conditii:

– recunoasterea/echivalarea/sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;

– sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;

– media notelor obtinute la probele scrise trebuie sa fie 6 (cel putin).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cifrele comunicate de ministerul mamut zis al invatamintului unde ,, lucreaza ,, vreo 1000 de angajati( oare ce lucreaza in timpul celor 8 ore de lucru,toti cei 1000 in frunte cu ministrul care a trecut prin vreo 6 sau 7 partide) sint foarte ambigui.
    Iar procentul de 70 la suta trimbitat ca o mare reusita nu prea sta in picioare,pentru ca la inceputul anului scolar au fost inscrisi in clasa a 12 a 150 000 elevi iar la examenul de bacalaureat s au inscris doar 110 000 , 40 000 de elevi lipsesc cu desavirsire, apoi au mai fost citeva mii care nu s au prezentat , asa ca se pare ca procentul de promovabilitate real este pe la 50 la suta.
    Dar acest minister mamut nu prezinta niciodata situatia reala.
    Desi au trecut 33 de ani de la momentul 89 am ramas tributari raportatilor triumfaliste de tip comunist care nunfac decit sa mascheze adevarata situatie.

  2. Rezultatele sunt datorită profesorilor care nu mai au nici o implicare. Ne trimit să luam ore în privat ca să aibe ei ce critica după la clasă. Se vede că a lipsit Doamna Danielescu din fruntea inspectoratului timiș. Profesorii în treaba lor , copiii noștri analfabeti cu note mari și examene picate.